Poljubljanje: 5 bolezni, ki jih lahko dobite v 10 sekundah

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V samo 10 sekundah lahko dobite spodnjih pet bolezni, ki pa se, na srečo, lahko pozdravijo.
Oglej si celoten članek

Različni respiratorni virusi

Prehladi, gripe, mumps, rdečke … Te bolezni so hitro nalezljive. A se prenašajo tudi s kašljanjem, kihanjem in dotikanjem.

Mononukleoza

Poznamo jo tudi pod imenom bolezen poljuba. Simptomi so podobni običajni gripi. Največ ljudi, ki je zbolelo za mononukleozo je bilo starih med 15 in 30 let.

Herpes (simplex 1)

Herpes, kjer se okužba širi po ustnicah in obrazu. Največkrat se prenaša s poljubljanjem, včasih z okuženo hrano, kašljanjem in celo kihanjem.

Citomegalovirus

Otekanje bezgavk, utrujenost in povečana telesna temperatura. Pred tem virosm se sicer lahko ubranimo, največkrat napade tiste, ki imajo oslabljen imunski sistem.

Streptokokno vnetje grla

Bolezen napada žrelo, glasilke, grlo in/ali mandlje. Zdravimo jo z antibiotiki. Če pa teh ne jemljemo, lahko zelo hitro pride do pljučnice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.