Poljubljanje do rekorda

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Portorožan Mojmir Kovač vabi na poljubljanje pod Tartinijev kip.
Oglej si celoten članek

“Svetovni rekord v množičnem poljubljanju je okoli 39 tisoč ljudi, mi pa bomo naredili slovenskega. Poljubljali se bomo v soboto, 13. oktobra, točno opoldne, zbrali pa se bomo pol ure prej,” o postavljanju slovenskega rekorda v poljubljanju pravi pobudnik akcije Mojmir Kovač. Hkrati opozarja, da poljub, s katerim bodo sodelovali naključni in nenaključni mimoidoči, ne bo smel biti daljši od 15 sekund.

Rad bi začel mit

Kot dodaja Kovač, bo na osrednjem piranskem trgu pod Tartinijevim kipom postavljen tudi mikrofon, v katerega bodo udeleženci lahko javno povedali svojo zaobljubo partnerju, “nekdo pa bo morda izkoristil priložnost tudi za to, da bo svojo ljubljeno zaprosil za roko”.

“Rad bi, da bi se prijel mit, da poljub pod Tartinijem prinaša srečo in večno ljubezen, nekaj po vzoru Verone in Julije. Rad bi, da bi piranski poljub postal nekakšen obred,” še pojasnjuje primorski entuziast, ki tudi poskuša zbuditi zaspane turistične delavce na Obali, ki znajo po njegovem mnenju promovirati in prodajati le hotele in morje.


Vztraja brez pomoči občine

Kovač bo postavljanje rekorda izpeljal brez finančne podpore občine ali turističnega združenja, torej podobno kot svoje druge akcije, med njimi množično rolanje po Portorožu, tek Povežimo soline ali nočni pohod z baklami po poti nekdanje ozkotirne železnice Porečanke.

“Rad imam Piran, ideje o akcijah pa dobim med tekom,” za konec pravi Kovač, ki lokalno prebivalstvo spodbuja tudi k teku in vadbi v fitnesu na prostem, ki je kot plod njegovih prizadevanj zrasel na polotoku Seča in ga brezplačno obiskujejo tako domačini kot turisti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.