Polno belih črt na piščančjih prsih? Pustite meso v trgovini!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Kaj pomenijo bele črte na piščančjem mesu?
Oglej si celoten članek

Foto: Youtube piščanec Mnogi po piščančjem mesu posegajo zato, ker menijo, da je bolj zdravo od rdečega mesa. Pa je res tako? Da, če jih vzrejajo v zdravem okolju in jih ne pitajo z antibiotiki.

Težava nastane pri masovni vzreji, zaradi katere je meso manj kvalitetno. To se pozna tudi po belih črtah na mesu, ki nakazujejo na to, da je imela žival težave z mišicami. Bele črte namreč pomenijo, da je delež maščobe v mesu zelo visok, delež beljakovin pa majhen.

Do tega pride, ker piščanci živijo v zelo majhnem prostoru in se ne morejo gibati. Poleg tega so jih gensko spremenili, da bi hitreje zrasli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 10:36 9. Februar 2017.

    argumentiraj

  • 17:19 8. Februar 2017.

    Hrana za živali sme v EU vsebovati do 0,9% GSO, kar pomeni, da GSO nujno dobiš z mesom. So pa …

  • 17:09 8. Februar 2017.

    ja, pogrešam jih

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.