Polnozrnat kruh

Foto: Žurnal24 Privoščite si še toplega.
Pripravite odličen kruh, kot so ga nekoč pekle naše babice. Da bo bolj zdrav, namesto bele uporabite polnozrnato pšenično moko.
Oglej si celoten članek
Polnozrnat kruh

Sestavine:

  • 350 mililitrov vode
  • 300 gramov polnozrnate pšenične moke
  • 200 gramov ržene ali pirine polnozrnate moke
  • 1/2 jogurtovega lončka lanenih semen (ki jih prej eno uro namakate v vodi)
  • 1/2 jogurtovega lončka bučnih semen
  • 1/2 jogurtovega lončka sončničnih semen
  • 1 zvrhano čajno žličko soli
  • 1/2 čajne žličke sladkorja (rjavega ali pa javorjega sirupa)
  • 7 gramov suhega kvasa

Priprava:

Vse sestavine dajte v posodo za peko. Najprej dajte vodo, nato obe vrsti moke, semena, sol, sladkor in nazadnje še kvas. Dajte v pečico in pustite, da se zapeče zlatorumeno.
Lahko pripravite tudi zeliščni kruh, kjer uporabite samo lanena semena (bučna in sončnična izpustite) in pol jogurtovega lončka začimb. Lahko izberete zmleto kumino, origano ali pa baziliko. Če želite, da bo kruh bolj polnega okusa, dodajte še 1 jogurtov lonček nasekljanega česna ali čebule.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.