Sestavine:
- 350 mililitrov vode
- 300 gramov polnozrnate pšenične moke
- 200 gramov ržene ali pirine polnozrnate moke
- 1/2 jogurtovega lončka lanenih semen (ki jih prej eno uro namakate v vodi)
- 1/2 jogurtovega lončka bučnih semen
- 1/2 jogurtovega lončka sončničnih semen
- 1 zvrhano čajno žličko soli
- 1/2 čajne žličke sladkorja (rjavega ali pa javorjega sirupa)
- 7 gramov suhega kvasa
Priprava:
Vse sestavine dajte v posodo za peko. Najprej dajte vodo, nato obe vrsti moke, semena, sol, sladkor in nazadnje še kvas. Dajte v pečico in pustite, da se zapeče zlatorumeno.
Lahko pripravite tudi zeliščni kruh, kjer uporabite samo lanena semena (bučna in sončnična izpustite) in pol jogurtovega lončka začimb. Lahko izberete zmleto kumino, origano ali pa baziliko. Če želite, da bo kruh bolj polnega okusa, dodajte še 1 jogurtov lonček nasekljanega česna ali čebule.