Polovica Britancev ne ve, kje imajo srce

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Več kot polovica vprašanih Britancev ni znala pokazati, kje v telesu je srce.
Oglej si celoten članek

V nedavno izvedeni raziskavi je sodelovalo dva tisoč odraslih, ki niso vedeli niti, koliko litrov krvi se nam pretaka po žilah (pet do šest), koliko zob imamo (32), koliko kosti je v telesu (206), koliko ledvic imamo (dve) in kakšne funkcije opravljajo vitalni organi. Več kot polovica jih prav tako ni vedela, kakšen je njihov tip krvi.

Rezultati so osupljivi, saj so vse te informacije dostopne na spletu, učimo se jih v šoli, spadajo pa tudi k osnovni razgledanosti in lahko bistveno olajšajo pregled pri zdravniku ali celo rešijo življenje

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.