Polž Sindey je najhitrejši na svetu

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Na svetovnem prvenstvu je med hudo konkurenco slavil polž Sidney, ki je najhitreje "pretekel" ciljno črto.
Oglej si celoten članek

Na svetovnem prvenstvu v angleškem mestu Norfolk je potekalo tekmovanje, ki so se ga udeležili le polži. V najhitrejšem času so morali prelesti progo, dolgo 33 centimetrov.

Čez ciljno črto je najhitreje prilezel polž po imenu Sidney, za naporen "tek" pa je porabil tri minute in 41 sekund. Letošnji zmagovalec je last 62-letne gospe Claire Lawrence, ki je polža izbrala pred nekaj dnevi in ga na vrtu trenirala. Za nagrado je dobila srebrno kanglo polno zelene solate.

Na tekmovanju je letos sodelovalo okoli dvesto polžev.

Tekmovanje poteka skoraj 40 let, kljub temu, da ga posnemajo po vsem svetu, pa je edino, ki ga priznavajo kot svetovno prvenstvo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.