Pomagajte si z modrostjo kristalov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Kristaloterapija je starodaven sistem zdravljenja, ki se ukvarja s celotnim človekom – z njegovim čustvenim, duševnim in telesnim zdravjem.
Oglej si celoten članek

Kristaloterapija temelji na predpostavki, da kristali vplivajo na energije telesa. Vsak kristal ima drugačen elektromagnetičen naboj (vibracijo), s katerim vpliva na energetske centre telesa, in sicer tako, da odstranjuje blokade in vzpostavi zdrav pretok energije.

"Kristaloterapija je aktivacija ravnovesja na vseh ravneh človeka. Terapija se v veliki meri upira na delovanje naših čaker – to so energijski vrtinci, ki povezujejo naša subtilna telesa. Preko njih prehaja v naše telo energija (chi, prana). Vsaka čakra ima določeno frekvenco delovanja in je povezana z žlezami. Ko ne delujejo pravilno, ko je ta frekvenca umazana z nižjo energijo, slabimi nameni, temu rečemo blokada in blokada vedno vodi v bolezensko stanje telesa,“ prava naša sogovornica Dina Košir iz Avatar centra zdravja, ki se s to vrsto alternativnega zdravljenja ukvarja že več kot eno leto.

Terapija se od pacienta od pacienta razlikuje

Pred začetkom terapije se pacient in terapevt pogovorita o težavi oziroma o namenu obiska. Ker ima vsak kristal drugačno moč zdravljenja, bo glede na bolezen oziroma namen terapevt izbral kristale, s katerimi bo delal, in način polaganja na telo.

Mesta (področja), na katerih občutimo nelagodje, kažejo na zastoj energije, ki jih je treba odpraviti. "Kamenčki se lahko polagajo po predpisih, na primer rdeč kamen na prvo čakro itd. Jaz sem razvila svoj način polaganja. Informacije so mi podane sproti, zato se terapija od človeka do človeka razlikuje. Niti enkrat nisem imela enake terapije, ker je to nemogoče. Vsak človek ima svojo frekvenco, svoje zaporedje kristalov, svoje čiščenje, torej točno takšno terapijo, ki jo premore in želi. Med terapijo pacienta podprem še z reiki energijo in thetahealing zdravljenjem,“ razlaga Koširjeva, ki kristale, s katerimi zdravi, izbira intuitivno. "Vsak kristal mi točno pove, na katerem delu telesu želi biti in frekvenca katerega kamna je 'dovoljena' v njegovi bližini. To je živa tvorba, polna informacij neverjetnih razsežnosti. Milijone let so skladiščili znanje in modrost. Najpogosteje uporabljam kamne, ki so lahko dostopni. Imam med 30 in 40 različnih vrst kamnov, ki med zdravljenjem dobesedno združijo svoje moči.“

Kaj med in po terapiji občuti pacient?

Koširjeva pravi, da večina njenih pacientov po terapiji občuti neko vrsto olajšanje. "Velikokrat se čiščenje pokaže v obliki solz, ki jih pacient ne zna razložiti. Ker se energija obnovi oziroma uravnovesi občutimo veliko olajšanje in lahkotnost. Med terapijo pa so pogosti tudi mravljinci po telesu.“

Terapevt lahko pomaga le tistim, ki si to želijo in so pripravljeni na zdravljenje, je za nas še povedala Koširjeva in dodala: "Zdravljenje je najučinkovitejše na področju energije. Kristaloterapija takoj pomaga ljudem, ki so utrujeni, brezvoljni in ki jim niha razpoloženje. Priporočam jo vsakomur, še posebej pa tistim, ki so vsak dan pod stresom, ki prebolevajo težavne poslovne ali zasebne odnose ali zaključujejo neko obdobje ter želijo narediti prostor novostim.“

Terapija traja eno uro, priporočljive pa so štiri terapije z enotedenskim premorom. Pred terapijo ne potrebujete posebnih priprav. "Vsakomur svetujem, naj dan prej popije malce več vode, da je telo pretočno in da imajo celice dovolj energije, da spustijo informacije, ki jih ne potrebujejo. Terapija obravnava subtilno in fizično telo v celoti. Od glave do pet. Terapija se v bistvu začne že z vašo odločitvijo, da boste prišli.“

V čarobno moč kristalov in draguljev so verjeli že stari Grki, Egipčani in Kitajci. "Izvor te alternativne oblike zdravljenja bi težko opredelili. Dejstvo je, da se je ohranilo veliko starodavnih zapisov o magičnih vibracijah različnih kristalov. Od civilizacije do civilizacije pa je bilo odvisno, kateremu kristalu so dali prednost in mu pripisali magične lastnosti,“ je še povedala Koširjeva.
Znanstveni dokazi o zdravilnih učinkih kristalov ne obstajajo, je pa zanimivo, da so tako stari Kitajci kot tudi Maji žad uporabljali za zdravljenje ledvic.

Ne glede na to, ali verjamete v zdravilno moč kristalov ali ne, pa vam terapija daje priložnost, da se za nekaj časa osredotočate le nase in se sprostite, kar vas bo napolnilo z energijo in blagodejno vplivalo na vaše zdravje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.