Pomladanski izleti

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Prebujajočo se naravo doživite na enodnevnih izletih v cvetlične vrtove in naravne parke.
Oglej si celoten članek

Topli in sončni dnevi kar kličejo po krajših, enodnevnih izletih v naravo. Opojnost pomladi pa lahko doživite tudi na organiziranih izletih, ki jih pripravljajo turistične agencije. Pregledali smo aktualno ponudbo, ki bo nekoliko olajšala izbiro in kar najbolj zadovoljila vaše čute. Očarale vas bodo naravne in mestne znamenitosti, lahko pa obiščete tudi katero od predlaganih prireditev.

Altaussee in praznik narcis

Praznovanje. V prijetni avstrijski pokrajini Salzkammergut vas čaka svojevrstno doživetje ob prazniku narcis. Na enodnevnem praznovanju prebivalci pripravijo poseben sprevod ter svoje avtomobile okrasijo z nešteto cvetočimi narcisami. Praznovanje se nadaljuje s koncertom ob jezeru Altaussee, med katerim jezero preplavijo ladjice, prav tako okrašene z dehtečimi cvetlicami. V sklopu enodnevnega izleta vas čaka tudi okrepčilo na stojnicah z domačo hrano. Odhod domov je predviden v večernih urah.

Enodnevni izlet poteka 20. maja, na praznik narcis. V sklopu izleta vam pri Sončku zagotavljajo prevoz, vodenje in organizacijo izleta. Vstop na praznično prizorišče je za otroke do 15. leta brezplačen, odrasli pa morajo doplačati 10 evrov.

Plitviška jezera

Jezera in slapovi. Z avtobusom se boste odpeljali po dolini Korane in proti Narodnemu parku Plitviška jezera. Po parku se boste popeljali z ladjico in panoramskim avtobusom, lahko pa se boste tudi sprehodili po številnih stezicah. Izleti potekajo v treh terminih – 28. in 30. aprila ter 2. maja, prijaviti pa se je treba najmanj sedem dni prej. V ceno so všteti avtobusni prevoz, vodenje izleta in vstopnina v Narodni park Plitviška jezera.

Salzburg in vrtovi palače Hellbrunn

Vrtovi in parki. V zgodnjih jutranjih urah se boste namenili proti Salzburgu. Po prihodu v Mozartovo mesto se boste najprej ustavili pri Hellbrunnu, kjer boste za doplačilo lahko spremljali vodne igre. Sledi vodeni sprehod po mestnem jedru, med katerim si boste ogledali Mozartov trg, baročno stolnico, rotovž, festivalno hišo in park, ki se razprostira pred gradom Mirabell. Ogledali si boste lahko tudi Mozartovo rojstno hišo ali pa se povzpeli na salzburško trdnjavo. Organizirani izleti potekajo enkrat na mesec od 22. aprila do 20. oktobra.

Susigarden in Miramar

Izjemna vrtnarija. V jutranjih urah se boste z avtobusom napotili proti bližnji Italiji, kjer boste najprej obiskali vrtove Susigarden, posebno znane po izjemnem cvetju, grmovnicah, praprotih in začimbah; rastline je možno v vrtnariji tudi kupiti. Sledi vožnja do Trsta, kjer si boste ogledali dvorec na pečini Miramar, ki ga obkroža lepo urejen park. Popoldne sta predvidena krajši ogled znamenitosti Trsta in čas, namenjen samostojnemu pohajkovanju in nakupom. Izlet bo 14. aprila, predviden je odhod iz Ljubljane. Za odhode iz drugih mest je treba doplačati.

Terska dolina in Čedad

Hribovja in jame. Prisojno pobočje beneškega hribovja prikazuje izjemno sožitje narave in človeka. V sklopu izleta je organiziran tudi ogled Landarske jame, katere vhod krasi cerkev iz 15. stoletja. Izlet bo 26. maja. Priporočajo športna oblačila in obutev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.