Popoln tujec v kavarni znanega Slovenca cel dan častil kave!

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Gesta, ki je marsikoga navdušila in pustila odprtih ust …
Oglej si celoten članek

Glasbenik, oblikovalec, inovativni podjetnik in sin naše glasbene legende Tomaža Kozlevčarja, Samo Kozlevčar, ljubitelje kave že dobro leto navdušuje s svojo premično kavarno C1, ki stoji v ljubljanskem BTC-ju. Samo streže odlično kavo specialty, najvišje kakovosti, skrivna sestavina pa je njegova živahna osebnost, ki strankam pričara prav posebno izkušnjo. Prav zaradi te izkušnje se je ena izmed njegovih strank odločila za neverjetno dobrodušno gesto. 

"Njegov oče je delal v Emona blagovnici, kjer so pražili kavo Special. Kot otrok je bil večkrat pri njem, ko je to propadlo, nikjer več ni dobil take kave. 12 let kasneje pa je prišel na malico v BTC in od daleč zagledal kavarnico, gnečo okoli in nasmejane obraze, kar ga je premamilo, da poskusi, ali je to to. Prišel, naročil dvojni espresso in takoj klical očeta, naj pride, da je našel kavo svoje mladosti. Opazil je mojo ljubezen do kave, predvsem pa odnos do ljudi, ker poanta je v energiji in odnosih. Seveda je vrhunska kava najvišje kakovosti in sveže pražena 99 % izkušnje, a če tistega enega odstotka prave postrežbe ni, je vse skupaj brez veze," je prepričan Samo. 

"Vsaka kava, ki jo odložimo na pult mora biti narejena z ljubeznijo, pa kakorkoli se to osladno sliši, je to pomembno. Vibracija izdelka, kave, je zaradi tega drugačna. Ljudje pa spontano iščemo le to. In če to dobiš od tujca, si še toliko bolj presenečen ter vesel. S tem razlogom je gospod v hecu poimenoval svoj rojstni dan Herr Feld Marschall day in želel vrniti popolnim tujcem tisto, kar je dobil od mene (takrat popolnega tujca). Odločil se je, da pokrije vse napitke, naročene na tisti dan," je za zurnal24.si razkril Kozlevčar in povedal, kakšna je bila reakcija strank: "Ljudje so reagirali z neverjetnim zadovoljstvom. Pa ne zato, ker so prišparali 3 evre. Ampak, ker enostavno ne moreš verjeti, da ti lahko nekdo časti kavo, pa ga sploh ne poznaš in tudi on tebe ne. Reakcija je tako pozitivna, da bi ljudje želeli kar takoj nekaj vrniti. In sem moral dati ločeno skodelici za napitnino, ker so puščali drobiž na pultu. Rezultat. Lepa gesta prikliče v ljudeh dobro. Dobro z dobrim. Vesel sem, da sem odprl kavarno, kjer se ta energija čuti. In da na tem trgu delam spremembo in bo morda nekoč to preprosto obvezno. Naj delajo z ljudmi le ljudje, ki nam želijo le dobro. Svet bi bil lepši." 

Kljub temu, da streže eno najboljših kav v mestu, pa Samo pravi, da sebe nikoli ni jemal kot gostinca za točilnim pultom. "Sam službe ne potrebujem, to delam iz lastnega veselja do kave in do dobre volje. Niti en dan v življenju nisem bil gostinec ali stal za šankom. To delam izključno zaradi veselja. Da sem izkoristil trenutni položaj in ne odprl klasične kavarne v koronskih časih, je seveda pripomoglo. Kavo strežemo na prostem, ne preverjamo PCT, ker nam tega ukrepi ne velijo, delamo vse dni v tednu od 10 do 15, tudi ob sončnih sobotah. Rad bi se tudi širil, odprl enake kavarne na že dogovorjenih lokacijah, a na žalost ne najdem ljudi, ki bi izžarevali podobno energijo oz. bi imeli višjo zavest. Da je že kdaj kavo kuhal, je seveda uporabno, vendar je bistvena energija, natančnost in želja po kakovostnem delu," še dodaja in upa, da bo kmalu našel pravo osebo, ki mu bo pomagala, da se bo sam lahko posvetil širitvi. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 15:31 11. November 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 …

  • 09:53 11. November 2021.

    lepo. škoda da ta kombi ne pripelje tudi v mojo vas. jest tud rad spijem čudovito kavo.. sem pa spet …

  • 08:55 11. November 2021.

    Kje so bili v Cankarjevih časih Ivan ne bi užalil mame HAHAHA

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.