Poroka na prvi pogled: Ne le smrt moža, Danici življenje že prej ni prizanašalo

Foto: Planet TV
Foto: Planet TV
Težka preteklost.
Oglej si celoten članek

Da Danici Lončarič, ki jo lahko spremljamo v šovu Poroka na prvi pogled, življenje ni prizanašalo, smo že poročali. Leta 2017 je izgubila moža, njeni otroci pa ljubečega očeta. A ne le družinska tragedija, Danico sta zaznamovala tudi težko otroštvo in mladost. 

"Rodila sem se v Srbiji, natančneje v Nišu. Rodila sem se staršema, ki sta se borila za dostojno življenje, in bratu, ki mi je vedno bil za vzor, kasneje pa moj mentor. Starša sta kmalu ugotovila, da življenje v Srbiji ne prinaša boljše prihodnosti, zato smo poiskali srečo v Sloveniji. Naši začetki v Ljubljani so bili težki. Sprva smo živeli v kleti stare hiše, kjer je najemodajalka oddajala sobice za samske delavce in v majhni kletni sobi smo živeli tudi mi, vsi štirje. Vsi skupaj smo spali na eni majhni postelji in kuhali na kuhalniku, saj v sobi ni bilo prostora niti za štedilnik. Mama in oče sta delala cele dneve, brat je bil v šoli, jaz pa sem kot 3,5-letno dekletce ostajala doma. Dnevi so bili dolgi, zato sem jih zapolnila z igro in bogato domišljijo. Kakor kruto se mogoče to sliši zdaj in kako je bilo takrat res travmatično zame, biti sama cele dneve, se lahko danes samo zahvalim za te izkušnje," je Danica razkrila na svoji spletni strani in priznala, da njeno otroštvo še zdaleč ni bilo rožnato.

Ob družini, nekaj dobrih prijateljev in vseh virih sem ponovno našla pozitivni namen, preokvirila celotno izkušnjo, stres uporabila za energijo reševanja izzivov in se odločila, da bom pomagala drugim ljudem skozi njihove zgodbe.

"Starša sta bila kolerične narave z dodano emocionalno reakcijo – agresivnostjo, kar lahko prevedem, da sta imela težko roko in trdo vzgojo. Spomnim se, kako sem se izogibala športni vzgoji v šoli, saj mi je bilo nerodno pokazati noge in hrbet od vseh modric. Jaz sem že kot otrok sprejela, da sta moja starša takšna, kot sta, a vseeno sem verjela in še danes verjamem, da me imata neizmerno rada, kar sta z leti tudi dokazala. Vedno sem poiskala pozitivni namen, ko sem bila v stanju nelagodja, in tako tudi zanju lahko rečem, da sta me le želela vzgajati v dobri veri, da postanem to, kar sem danes. Odločna, ciljno naravnana in uspešna v tistem, kar počnem," je zapisala.

danica, aleksander, poroka na prvi pogled

Težave pa so se vlekle tudi v najstniško obdobje. "Sicer res nisem rojena v Sloveniji, a vseeno čutim, da je tu moj dom, pa čeprav sem kot 'tujec' v šoli imela veliko težav. Priznam pa, da sem bila tudi sama težavna, saj sem od doma prinesla vzorec, kako se konflikti 'rešujejo'. Najstniška leta in puberteta sta globoko v meni usidrala negativne izkušnje, razvijala pa se je tudi zelo nizka samopodoba," je še razkrila Danica, ki so jo pestile številne depresije, a so jo notranja moč, delo na sebi in izobraževanja pripeljali do stopnje, ko iz vsake negativne situacije potegne najboljše in tako je bilo tudi po tragični nesreči moža.

"Knjige, seminarji, svetovanja itd. Iskala sem vire, ki mi bodo v pomoč. Začela sem se dodatno izobraževati, da bi poiskala način kako preboleti takšno izgubo. In tako sem se sestavila, kot se sestavi hiša iz kart, a moja hiša ima trdne temelje in vem, da je ni moč zrušiti. Ob družini, nekaj dobrih prijateljih in vseh virih sem ponovno našla pozitivni namen, preokvirila celotno izkušnjo, stres uporabila za energijo reševanja izzivov in se odločila, da bom pomagala drugim ljudem skozi njihove zgodbe," je Danica še zapisala na svoji spletni strani, kjer kot NLP coach, svetovalka, avtorica in predavateljica danes pomaga številnim, ki se znajdejo pred skoraj nepremostljivimi življenjskimi preizkušnjami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:13 17. April 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.