Porovi kaneloni

Foto: Žurnal24 Lahek in preprost obrok.
Si tokrat želite lahek obrok? Pripravite preproste porove testenine, gratinirane s sirom in v paradižnikovi omaki.
Oglej si celoten članek

Za 4 osebe boste potrebovali:

  • 10 slanih palačink,
  • 10 manjših porov,
  • sol, poper.

Za paradižnikovo omako:
  • paradižnik iz manjše pločevinke (približno 500 g),
  • 1 žlico paradižnikove mezge,
  • 2 žlici olivnega olja,
  • sol, poper.

Za preliv:
  • 150 g sira,
  • lonček kisle smetane,
  • sol, poper.


Priprava
Por očisitite in narežite na dolžino palačink. V soljenem kropu ga blanširajte 5 minut, nato ga s penovko poberite iz vode, solite in popoprajte.

Kako pripravite omako? V kozici segrejte malo olja, dodajte paradižnikovo mezgo in premešajte. Dodajte odcejen paradižnik, ga strite z vilicami in v zaprti posodi dušite približno 20 minut.

Kanelone nadevajte s porom in zavijte. Paradižnikovo omako posolite in popoprajte, po želji dodajte tudi malo origana. Zlijte jo v pomaščen globlji pekač, nanjo pa položite nadevane kanelone.

V manjši posodi zmešajte kislo smetano in nariban sir. Po želji solite in poprajte ter prelijte kanelone.

Kanelone pecite približno pol ure na 180 stopinj Celzija v prej ogreti pečici.

Kot samostojno jed jih lahko postrežete z zeleno solato.

Dober tek!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.