Poskušina tartufov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V nedeljo in ponedeljek boste lahko pokušali oljčno olje in tartufe.
Oglej si celoten članek

Primorsko zaledje ta konec tedna znova ponuja zanimiv program prireditev. Tokrat smo se osredotočili na tradicionalno fjero (vaški praznik) v Pučah, na kateri ne bo manjkalo domačih dobrot in rujne kapljice.

Delavnice s tartufi

Prireditev se bo začela jutri ob 10.30 s sveto mašo, ob 16.15 se bodo v vasi srečali starodobni avtomobili in motorji, ob 18. uri pa bodo domačini obiskovalcem odprli vrata svojih kantin in na pokušnjo ponudili domače vino. Gurmane bodo brez dvoma zanimale tudi delavnice na temo tartufov, ki bodo potekale tako v nedeljo kot ponedeljek. Glede na to, da je vas obdana z oljčnimi nasadi, boste lahko pokušali tudi odlična oljčna olja, manjkali pa ne bodo niti bobići (tradicionalna istrska enolončnica s koruzo). Kulturo in tradicijo tega dela Slovenije vam bodo organizatorji predstavili tudi z gledališko predstavo Bandima nas bo ruvinala, ki jo bo KD Alojz Kocjančič Puče - Koštabona odigralo v lokalnem narečju. Fjero bo, tako kot je v navadi, zaokrožil srečelov, zvečer pa bosta obiskovalce k plesu vabila ansambla Nočni skok in Platana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:11 14. Julij 2012.

    Slovenački pravopis besede POSKUŠINA ne pozna,je pa pravilno POKUŠINA ALI POKUŠNJA??

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.