Poslovil se je Dušan Velkaverh

Foto: mesiaspeed
Foto: mesiaspeed
Umrl je pisec besedil Dušan Velkaverh.
Oglej si celoten članek

V 73. letu starosti je umrl pisec besedil nepozabnih slovenskih popevk Dušan Velkaverh, ki se je med drugim lahko podpisal pod pesmi "Dan ljubezni", "Silvestrski poljub", "Moja dežela", "Med iskrenimi ljudi", "Mlade oči", "Vsak je sam", "Ljubljančanke", "Marie, ne piši pesmi več", "Najlepše pesmi", "Zelene livade s teboj", ...

Velkaverh je bil tudi dolgoletni vodja glasbene produkcije RTV Slovenija (direktor Big Banda in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija), direktor glasbene založbe Corona in na čelu združenja SAZAS.

Rodil se je leta 1943 v Georgetownu, glavnem mestu Gvajane. Njegov oče Branko Velkaverh je bil kapitan dolge plovbe, njegova mati pa je bila Angležinja, po poklicu medicinska sestra in hči kolonialnega uradnika. Družina se je nato preselila v New York, zatem pa v London, od koder so se nato preselili v Beograd. Leta 1956 pa so pristali v Sloveniji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:57 1. Februar 2016.

    Iskreno sožalje domačim in prijateljem. Zopet smo izgubili enega izmed najboljših in največjih umetnikov slovenske glasbe.SLAVA MU!

  • 16:47 1. Februar 2016.

    Tvoja čudovita besedila bodo za zmeraj živela v večnih melodijah, naših pevcev.

  • 14:25 1. Februar 2016.

    "Najlepše pesmi"...............hvali ti Dušan !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.