Poslovila se je naša izjemna pevka

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Izgubila boj z dolgoletno boleznijo …
Oglej si celoten članek

9. oktobra se je po dolgi bolezni za vedno poslovila Breda Kodela, piše portal idrija.com. Odlična vokalistka, ki je s svojim prepoznavnim vokalom zaznamovala družabno življenje na Idrijskem v drugi polovici prejšnjega stoletja.

"Ko so v šestdesetih letih in kasneje glasbene zasedbe na Idrijskem iskale pevske soliste, nikakor niso mogle mimo Brede Kodela. Bila je ena redkih izvajalk s širokim glasovnim razponom in prepoznavno interpretacijo. Nastopila je na številnih prireditvah in si oder delila tudi z znanimi izvajalci popularne glasbe tistega časa. Kot redna pevka je sodelovala v mnogih plesnih zasedbah in se izkazala tudi kot solistka ob spremljavi big bandov in jazz zasedb. Rada je imela glasbo in to so poslušalci tudi občutili ob poslušanju njenih nastopov. Do upokojitve je imela svoj frizerski salon v Idriji," je zapisal omenjeni spletni portal. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 12:28 11. Oktober 2019.

    "Slovenska izjemna pevka"??? Halo??? Prvič slišim zanjo. Edini zadetki, ki jih gugl najde o njej so osmrtnice. Očitno ti ni …

  • 10:38 11. Oktober 2019.

    Nov dan, nova sveča na Žurnalu. Dajte se mi preimenovat v OsmrtniceNeznanimjunakom24.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.