Poslovili sta se dve filmski legendi

Foto: Profimedia Martin Landau
Umrla sta režiser George A. Romero in igralec Martin Landau.
Oglej si celoten članek

Poslovil se je zvezdnik Misije: nemogoče

Igralec Martin Landau je umrl v svojem 90. letu starosti zaradi komplikacij pri krajši hospitalizaciji, kot je medijem sporočil njegov predstavnik za odnose z javnostmi. Znan je bil po vlogi v legendarni televizijski seriji Misija: Nemogoče iz 60. let prejšnjega stoletja. Za vlogo v filmu Ed Wood je leta 1995 dobil oskarja.  

Foto: Profimedia George A. Romero Umrl oče zombijev

George A. Romero je umrl v svojem 78. letu starosti za posledicami raka na pljučih. Znan je kot oče zombijev, saj je s filmom Noč živih mrtvecev leta 1968 začel žanr filmov o zombijih.

"Legendarni režiser George A. Romero je umrl v nedeljo, 16. julija, med poslušanjem glasbe iz filma The Quiet Man, ki je bil eden njegovih najljubših filmov, z njim je bila njegova žena. Mirno je umrl med spanjem, po tem ko se je boril s kratkotrajno, a zahrbtno boleznijo – rakom na pljučih. Za seboj je pustil ljubečo družino, veliko prijateljev in filmsko dediščino," je zapisal njegov predstavnik za odnose z javnostmi. Romero bi moral obiskati Grossmanov festival v Ljutomeru, ki je potekal pretekli konec tedna, a je zaradi bolezni obisk odpovedal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.