Posloviti se je prišel celo predsednik

Foto: 24sata Poklon Kemalu Monteni Foto: 24sata Poklon Kemalu Monteni Foto: 24sata Poklon Kemalu Monteni Foto: 24sata Poklon Kemalu Monteni Foto: 24sata Poklon Kemalu Monteni Foto: 24sata Poklon Kemalu Monteni
Bosanski glasbenik Halid Bešlić in tamkajšnji minister za kulturo in šport so pred dnevi izbrali najprimernejši prostor na pokopališču v Sarajevu, kjer bodo v sredo pokopali Kemala Monteno.
Oglej si celoten članek
Pred pogrebom bosanskega legendarnega glasbenika, kantavtorja Kemala Montena, ki ga bodo v sredo pokopali v rodnem Sarajevu, so se od njega poslovili družina, sorodniki, prijatelji na znanci na pokopališču Mirogoj v Zagrebu, poroča Avaz in 24sata. 66-letnik je po večletnem slabem zdravstvenem stanju umrl pretekli teden.
 

Poklonit so se mu prišla številna znana imena, med njimi denimo Dražen Žerić Žera, Sandi Cenov, Rade Šerbedžija, Sanja Doležal, Lea Mijatović, Ivica Propadalo, Vladimir Kočiš Zec, Mladen Grdović, Tereza Kesovija, Boris Novković, Danijela Martinović, člani skupine Crvena jabuka in tudi dosedanji hrvaški predsednik Ivo Josipović.

Montena bodo pokopali v sredo popoldne na mestnem pokopališču Bare v Sarajevu, pokopan pa bo na tako imenovani Ploščadi pomembnih in vplivnih, med drugim poleg nekdanjega sarajevskega župana Uglješe Uzelaca in nekdaj pomembnega funkcionarja SFRJ Toda Kurtovića. 

Pogrebna spominska slovesnost bo potekala v sredo točno opoldne v prenovljenem Narodnem gledališču Sarajevo.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.