Posodila glas Penélope Cruz

Foto: EPA
Foto: EPA
Španska pevka o življenju z matadorjem, filmu Volver in svojem očetu.
Oglej si celoten članek

Kako se počutite v koži žene matadorja?
Moj mož me spominja na Franka Sinatro. Je romantičen, discipliniran, pogumen in pravi lepotec. Javier Conde je sanjski moški marsikatere ženske, ampak je moj. Čeprav zelo nerada govorim o svojem zasebnem življenju, moram priznati, da obožujem in spoštujem svoje najbližje.

Je bilo za vašo prepoznavnost pomembno, da ste za skladbo Volver v istoimenskem filmu Pedra Almodóvarja posodili glas Penélope Cruz?
Za umetnika je zelo pomembno, da sodeluje pri kakšnem velikem kinematografskem delu, kot je Almodóvarjeva mojstrovina. Vse je potekalo zelo spontano in je bilo narejeno s srcem. Verjamem, da se je zares dotaknilo ljudi.

Ste hči Enriqueja Morenteja, enega od največjih izvajalcev flamenka. Koliko je to vplivalo na vas?
Največja zapuščina mojega očeta so vrednote, kako postati človek. Bil je tudi izjemno čustven in ponižen človek, ki me je popeljal skozi življenje. Prepričana sem, da ga je ravno prava kombinacija vsega skupaj naredila velikega človeka.

Menda obožujete zvezde iz preteklosti. Zakaj?
Ker so temelj, začetki tega, čemur se posvečam. Prva, ki me je navdušila z glasbo flamenka, je bila Pastora Pavón s pesmijo La Níña de los Peines, nato so prišli še drugi, ki so mi pomagali razumeti pesem – La Perla de Cádiz, La Paquera de Jerez, La Macanita, Vallejo, Marchena, Camarón in seveda ne nazadnje Enrique Morente.

Koliko je za vaš performans pomemben ples?
Moja scena je sestavljena iz kitare, stola iz trstike (če je možno) in črnega ozadja. Menim, da je umetnik tisti, ki mora vse skupaj pravilno interpretirati in gledalcu naslikati film, ki ga ne pusti ravnodušnega. V to jaz vlagam trud.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.