Postanite inovativni

Foto: Žurnal24 Se vam je posvetilo?
Zgradite si uspešno kariero, prilagodite si svoje delovno okolje in delovni čas ter uživajte v službi. Ne pozabite tudi na razvoj lastnih idej.
Oglej si celoten članek

Pri gradnji kariere je pomembno predvsem to, da lahko razvijete svoj prostor, delovno okolje, v katerem bo do izraza prišel vaš potencial. Ne pustite, da vas služba zavira, zato morate delati tisto, kar vas bo veselilo in izpopolnjevalo, seveda pa zraven prinašalo tudi želeni zaslužek.

Bodite odprti za nove ideje
Ne samo, da se morate ves čas izobraževati in razvijati svoja znanja, ostati morate odprti tudi za nove ideje. Imejte jasno zastavljene cilje in bodite krojač svoje prihodnosti. Če si cilj zastavite, je izjemno pomembno, da mu ostanete zvesti in ga izpeljete do konca.
Mnogi namreč po nekaj neuspelih poskusih odnehajo. Vi pa se ne smete pustiti, temveč morate vztrajati pri svojih željah.

Kaj ste pripravljeni narediti za svojo kariero?
Vaša kariera je odvisna od tega, koliko ste pripravljeni vložiti vanjo. Ni vseeno, ali se boste zanjo borili ali ne. Če se odločite za to prvo, potem se boste verjetno morali odreči večji količini prostega časa in nekaj stvarem, ki vas osrečujejo. Zato si najprej postavite vprašanje, koliko ste za svojo kariero pripravljeni žrtvovati. Seveda je od tega odvisno tudi to, ali ustanavljate lastno podjetje. Takrat je verjetno želja po uspešni karieri še toliko večja kor v podjetju, kjer ste del večje ekipe, ki ima pred seboj verjetno enak cilj.

Kako spodbujati lastno kreativnost in inovativnost?

  • Za kariero je kreativnost zelo pomembna, zato jo spodbujajte na vsakem koraku. Poskusite s preprostimi vajami, ki vam bodo pomagale tudi pri vaši inovativnosti.
  • Ko berete, to počnite s svinčnikom in beležnico v roki, saj lahko med kakšnim zanimivim branjem dobite idejo, ki si jo velja zapisati.
  • Beležnica z idejami naj vas spremlja na vsakem koraku: v avtu, na poti v službo ali na malici. 
  • Če imate idejo, jo napišite na list papirja in premišljujte o njej. Kako bi jo razvijali, kako bi jo dokončali in izpopolnili?
  • Berite, berite, berite. Fantazijske knjige, revije, časopise, članke na internetu in drugo čtivo. Skozi branje ostanite dojemljivi za ideje.
  • Vsako idejo si zapišite, ne glede na to, kako neumna se vam zdi.
  • Vzemite si čas za sprehod, glejte skozi okno, pojdite med ljudi. 
  • Ukvarjate se z dejavnostmi, ki bodo spodbudile vaše možgane. To so lahko križanke, uganke ali karkoli drugega, v čemer uživate.
 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.