Potrč se razburja nad velikonočnim običajem

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
"So tradicije, ki jih je vredno ohranjati in so tradicije, ki so preprosto neumne," se na Facebooku razburja Marko Potrč.
Oglej si celoten članek

Potrč je imel v mislih tradicionalno velikonočno pokanje s karbidom, ob utemeljevanju nasprotovanja pa ni skoparil z besedami: "Povedal bom tako kot je. Brez dlake na jeziku. Pokanje s karbidom ni nič drugega kot ena velika neumnost. Poleg tega, da je nevarno, je to dobesedno tudi nasilje nad ljudmi in živalmi," je zapisal.

"Je to res tradicija, ki si jo želimo ohranjati?"

"Ste med prazniki, ki bi naj bili družinski, na deželi poskusili iti na sprehod z najmlajšimi? Ali pa s psom? Ali pa samo z njimi biti zunaj? Nekaterim se nam okna tresejo ves dan in pozno v noč. Zakaj? Ker par mandeljcov ves dan pije špricerje, pivo in žganje, ob tem pa pokajo. Tu in tam kdo od njih izgubi tudi kak prst ali celo dlan. Je to res tradicija, ki si jo želimo ohranjati? Kar se mene tiče, NIKAKOR!" se je še razburil Potrč, na njegov zapis pa se je poleg številnih, ki so ga všečkali, hitro odzval tudi eden od zagovornikov tradicije, ki Potrču očita, da je zaradi takšnih, kot je on, vedno manj tradicije.

"Tradicije, ki škodijo okolici, so neumnost. Ta je ena od njih. A se moramo zaradi tvojega veselja do pokanja preseliti? Kaj naj človek reče otrokom? Kako naj živalim zamašimo ušesa? Še enkrat premisli," je na očitke še odgovoril Potrč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 22:25 21. April 2014.

    Meni gredo tud nedonošenčki na živce, ki se niti pri 25-ih ne znajo okoli svoje tazadnje obrnit. In kaj naj …

  • 22:21 21. April 2014.

    Pokanje ima svojo tradicijo in načeloma so zraven vedno gasilci, če že niso tisti ki to počnejo. To se dela …

  • 21:59 21. April 2014.

    ja a je za novo leto kaj drugač? A živali recimo vedo kdaj je veliko noč kdaj pa silvestrovo? Rakete …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.