Povečan učinek botoksa

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Raziskave so pokazale, da lahko tabletka cinka okrepi in podaljša učinek injekcij botoksa.
Oglej si celoten članek

Odpravljanje gub z injekcijami botoksa je že ustaljena praksa. Žal učinek botoksa po nekaj mesecih začne bledeti, zato je treba postopek ponavljati dokaj pogosto. Ameriški znanstveniki pa so na srečo te dni prišli do pomembnega odkritja, ki bi lahko občutno izboljšalo učinek botoksa in podaljšalo njegovo delovanje.

Tabletka štiri dni pred posegom
Boljši učinek naj bi dosegli tako, da bi štiri ali pet dni, preden bi se odločili za poseg z botoksom, jemali posebne prehranske dodatke, ki vsebujejo veliko cinka in še nekaj drugih snovi, ki za zdaj ostajajo skrivnost. Raziskava je pokazala, da so bili dodatki uspešni kar pri 93 odstotkih pacientov. Do odkritja so znanstveniki prišli ob zdravljenju trzanja očesnih mišic, saj pri veliko pacientih botoks ni dovolj močno omrtvil mišic, in so iskali nekaj, kar bi okrepilo njegovo delovanje.

Manj posegov ali manj botoksa
Novo odkritje lahko pomeni dvoje: da boste na injekcije botoksa hodili redkeje, saj bodo zdržale dlje, ali pa bo kozmetična industrija v injekcijah začela uporabljati manjšo dozo botoksa, učinek pa bo zaradi tablet trajal tako dolgo, kot traja danes. Kakorkoli pogledate, glajenje gub z botoksom bo v prihodnosti najbrž cenejše in učinkovitejše. Seveda ob tem ne smete pozabiti na dejstvo, da je botoks v velikih količinah smrtno nevaren strup. Nekateri znanstveniki celo menijo, da se lahko strup ob dolgotrajni uporabi razširi z obraza na celotno telo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.