Povežite se z otrokom

Foto: Žurnal24 Tretma shiatsu je vsakič drugačen. Izvaja se na tleh, pri tem pa ste oblečeni. (
Masaža za nosečnice poskrbi za telesno in čustveno ravnovesje ter poglobi vez med materjo in otrokom.
Oglej si celoten članek

"Masaža shiatsu s pomočjo posebne tehnike pritiskov, raztegov in kroženj aktivira moč samozdravljenja in odpravlja energijske blokade, ki se odražajo v mišični zategnjenosti, negativnih čustvenih razpoloženjih in bolečinah. Vsekakor je primerna tudi za nosečnice, saj poveže mater z otrokom, pomaga pri jutranjih slabostih, odpravlja mišične napetosti in pripomore k splošnemu boljšemu počutju," pravi terapevtka masaže shiatsu Anja Furlan. V nosečnosti se namreč v telesu zgodi veliko sprememb, od hormonskih in telesnih do energetskih, veliko raziskav pa je pokazalo, da otrok zazna vsak stres in duševno neravnovesje bodoče mamice.

Premalo ljudi se zaveda, kako pomembna je za zdravje preventiva. Prevečkrat iščemo pomoč, ko je že prepozno.
Anja Furlan, terapevtka shiatsuja
Človeka zajame celostno
Idealno je, če se ženska že prej pripravi na nosečnost, včasih lahko shiatsu pomaga tudi pri težavah z zanositvijo, sicer pa se večinoma začne izvajati po prvem trimesečju nosečnosti. "V tujini je shiatsu vključen tudi v zdravstveni sistem, saj je zelo učinkovit kot preventiva. Vključuje namreč veliko gibanja, poudarek pa je tudi na čustvih in človeški duševnosti, tako da človeka zajame celostno," pravi Furlanova.

Stabilizirajte hrbtenico. Hormon relaksin med nosečnostjo mehča vezi v medenici, da ženska lahko rodi, hkrati pa mehča tudi vezi, ki obdajajo medenico, tako da je lahko to eden izmed vzrokov za bolečine v križu. Pomagajo vam lahko terapevtske vaje za stabilizacijo hrbtenice in medenice, vendar pri raztezanju previdno. Pazite tudi na pravilno držo.

Vsakič drugače
Masaža shiatsu se izvaja na tleh na blazini, pri tem pa ste oblečeni v udobna oblačila. "Tretma je vsakič drugačen, saj ga prilagodimo trenutnemu čustvenemu in telesnemu stanju posameznika." Ura tretmaja stane od 40 evrov, za nosečnice od 35 evrov, izvaja pa se lahko tudi na vašem domu.

Uporabljajte le naravna olja
"Masaža med nosečnostjo mora biti prilagojena, saj se vsaka nosečnica počuti drugače. Pomaga pri elastičnosti kože in težavah v križu ter preprečuje zastajanje limfe,"  pravi maserka Alenka Mavsar iz salona AM. Svetuje, da za masažo nosečnic uporabljate le mešanice naravnih olj, kot so mandljevo, jojobino ali oljčno. Prijemi pri masaži so manj intenzivni, nekateri se tudi ne uporabljajo. "Masira se na posebnem stolu ali mizi, odvisno od počutja."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.