Pozabite na avokado! To je ta hip najbolj trendovsko živilo letošnjega leta

Foto: Profimedia
Ste že slišali za zeleno bananino moko?
Oglej si celoten članek

Na zeleno bananino moko prisegajo zlasti tisti, ki se izogibajo ogljikovim hidratom ali so občutljivi na gluten. Posebnost te moke je tudi »odporni škrob«, ki naj bi zmanjšal tveganje za nastanek debelosti, raka debelega črevesja in sladkorne bolezni. Kruh iz te moke ima kar 25 odstotkov manj kalorij kot kruh iz pšenične. Škrob v tej moki poleg tega uravnava krvni sladkor, zato napadov lakote ne bo več. Bananina moka sicer nima okusa po bananah, ampak bolj spominja na oreščke. 

Zeleno bananino moko lahko uporabite za zgoščevanje jedi, peko in kuhanje. 

Recept za bananin kruh:
- 4 zelene banane za kuhanje
- 4 jajca
- jedilna žlica medu
- jedilna žlica vaniljevega izvlečka
- 1/3 skodelice kokosovega olja
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 2 čajni žlički cimeta
- 1 skodelica bananine moke

Postopek: Pečico segrejte na 180 stopinj. Banane pretlačite in jim dodajte jajca, med, vaniljo in kokosovo olje. Dobre premešajte, nato zmesi dodajte pecilni prašek in cimet, na koncu pa še moko. Pecite 30 minut.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.