Pozabljajo na starše samohranilce

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ponudba družinskih počitnic slovenskih turističnih agencij je zelo pestra, a starši samohranilci kljub temu le s težavo najdejo kaj zase in svoje otroke, saj niso obravnavani kot družina.
Oglej si celoten članek

Tudi pri običajnih potovanjih in ponudbah v zadnjem hipu, ki preostanejo samohranilcem, posebnih aranžmajev za odraslega in otroka (otroke) ni. “V tujini je produkt 'single parent travel' ali 'singelreisen mit kind' že popolnoma vsakdanji med ponudniki potovanj, pri nas pa si zastirajo oči, kot da ni enostarševskih družin,” o svojih neprijetnih izkušnjah pri iskanju počitniškega aranžmaja zase in za otroka pravi Tina Haroj, mati samohranilka. “Toliko ločitev, kot jih je zdaj, jih ni bilo verjetno še nikoli, pa vendar z ločitvijo ni konec življenja,” poudarja.

Problematični tudi izleti

Težave tistih, ki potujejo samo z otrokom (otroki), se – če že najdejo primerno potovanje – pogosto nadaljujejo pri fakultativnih izletih. “Seveda se jih ne udeležujemo, ker je znesek za nas tri previsok, izleti pa so večinoma naporni in niti eden ni prilagojen otrokom – ne vključuje ogleda tistega, kar bi pritegnilo njih,” pravi Harojeva. Preostane vam, da najamete avto in si izlete organizirate sami, kar pa vzame kar nekaj časa in denarja.

Otroci dobijo le popust

Ponudbo potovanj za samohranilce smo preverili pri treh agencijah (Sonček, Kompas in Palma) in ugotovili, da takšne ponudbe sploh ni na voljo. Samohranilci se lahko odločijo za aranžmaje, kjer otrok plača polno ceno (predvsem ponudbe v zadnjem hipu) ali ceno s popustom (dvoposteljna soba, v kateri ima otrok popust, ki pa je odvisen od njegove starosti in hotela).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:03 8. Februar 2013.

    - V SLO ni samohranilskih staršev...!!<br />- So eno-starševske družine, ki pa zaradi tega prejemjo toliko večje soc. transferje...!!<br />- …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.