Požar meni, da bo moral plačati

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Danes se je končalo pravdanje med Bojanom Požarjem in Ivano Šundov, ki ga je tožila zaradi javnega žaljenja.
Oglej si celoten članek

Danes se je zaključil dokazni postopek in narok. Odločitev sodnice še ni znana – sodba bo izšla pisno.

Predvidoma v roku enega meseca bo tako znano, ali bo moral Bojan Požar Ivani Šundov izplačati odškodnino zaradi žaljivih zapisov, ki jih je leta 2010 objavil na svojem spletnem portalu. Maja letos je Ivana dobila tožbo in od Požarja zahtevala plačilo odškodnine v znesku sedem tisoč evrov zaradi duševnih bolečin, a Požar na to ni hotel pristati.

Požarjeva odvetnica Nastja Gojtan iz odvetniške pisarne Matoz predvideva, da bo sodišče s sodbo Požarju naložilo plačilo odškodnine, ki bi predvidoma lahko znašala dva tisoč evrov, Ivanin odvetnik David Sluga pa nam je povedal, da se drži tistega, kar nam je dejal že maja: "Po prejemu kazenske sodbe sem namreč po pooblastilu moje varovanke civilno tožbo (zaradi katere sta bila na sodišču danes, op. a.) tako spremenil, da ta poleg denarne odškodnine v višini sedem tisoč evrov zdaj zahteva še zakonske zamudne obresti od škodnega dogodka do plačila, prepoved nadaljnjega kršenja njenih osebnostnih pravic pod grožnjo denarne kazni in umik inkriminirane izjave z opravičilom zanjo. Ocenjena vrednost spornega predmeta se je torej kvečjemu povečala, ne pa zmanjšala."

Nam je pa Ivana po končani sodni obravnavi povedala, da je najbolj vesela tega, da se je ta zadeva končno končala, ker bi "veliko raje nastopala, kot pa hodila po sodiščih". S seboj je danes kot pričo pripeljala svojo sestro Ano, novinarji pa so morali med obravnavo ostati zunaj. Sicer pa se je Ivana na sodišču pojavila v slogu hollywoodskih zvezdnic, saj se je tudi na hodnikih skrivala za velikimi temnimi sončnimi očali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:24 1. Avgust 2014.

    Ivana Šundov je bleferka njen mož pa mafijec !!!

  • 14:32 10. September 2013.

    Aha....spet novinarji vtikajo nos tja ko jih nič ne briga :) Zmeraj ponavljajoča zgodba......

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.