Pozdravite mačka

Foto: Žurnal24 Kadar pijete alkohol, vedno pijte tudi veliko vode. (Foto: Shutterstock)
Suha usta, glavobol in vsesplošno slabo počutje so davek, ki ga boste plačali po prepiti noči.
Oglej si celoten članek

Dehidracija
"Za slabo počutje po noči v kateri ste popili preveč alkohola, je v največji meri kriva dehidracija organizma," pravi Liljana Zwittnig Čop, vodja Galenskega laboratorija. Najboljše zdravilo za to je pitje čim večjih količin vode. "Priporočljivo je, da popijte sedemkrat večjo količino vode, kot ste popili alkohola," predlaga Zwittnig Čopova. Z vnosom tekočine v telo vzpostavljamo spet normalno stanje organizma, po drugi strani pa povečujemo tudi izločanje alkohola iz organizma, še doda.

Gibajte se
K izboljšanju počutja gotovo pripomore tudi gibanje na svežem zraku. Na ta način se poveča tudi presnova alkohola, zato njegovi učinki hitreje izzvenijo.

Magnezij in vitamini
"Ker so glavne težave mačka v glavnem povezane z dehidracijo, je smiselno, da so tudi zdravila, s katerimi lajšamo težave, v prvi vrsti usmerjana v vzpostavitev normalnega stanja organizma
," pove Zwittnig Čopova. "Zato je smiselno zaužiti rehidracijsko sol; lahko v povezavi s kakšnim multivitaminskim izdelkom, ki vsebuje predvsem vitamine iz skupine B in magnezij."

Previdno s paracetamolom
Za blaženje glavobola Zwittnig Čopova priporoča predvsem zdravila, ki vsebujejo acetilsalicilno kislino,  za blaženje želodčnih težav pa zdravila, ki zmanjšajo izločanje želodčnega soka. Paracetamol pa se odsvetuje zaradi povečane toksičnosti, saj je za jetra v povezavi z alkoholom zelo škodljiv.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.