Poživljajoča jesenska nega kože

Foto: Žurnal24 Sijoča tudi jeseni.
Pomlajevalna nega po poletju koži povrne izgubljeno vlažnost, jo nahrani z vsemi potrebnimi snovmi za ohranjanje prožnosti in ji vse leto zagotavlja sijoč videz ter lepo polt.
Oglej si celoten članek

Koža nenehno potrebuje vlažnost, saj jo ta varuje in obnavlja. Še posebno je vlažilna nega pomembna jeseni, ko je zaradi poletne izpostavljenosti UV-žarkom koža bolj izsušena in poškodovana, pojavljati pa se lahko začnejo tudi prve gubice. Če vas koža zateguje in peče, če je nenehno suha in brez sijaja ter so na njej že vidne prve majhne gubice, je to znak, da potrebujete intenzivno vlažilno nego. Primanjkovanje vlage lahko nadomestite z vitaminsko-mineralnimi negami, ki jih ponujajo v kozmetičnih salonih, lahko pa si pomagate z vsakodnevno vlažilno nego s proizvodi, primernimi za vaš tip kože.

Minerali za zdrav videz
Ko govorimo o izdelkih za vlaženje in obnavljanje kože, so minerali ena od najpomembnejših sestavin. Povečujejo prožnost in vitalnost kože ter ohranjajo njeno vlažnost. Minerali so pri negi za obnavljanje kože izjemno pomembni, saj sestavljajo okoli pet odstotkov kože. Poleg tega delujejo kot stimulatorji, ki izboljšujejo funkcije kože, pomembno vlogo pa igrajo tudi pri proizvajanju kolagena.

Vitamini za sijaj
Tako kot minerali so za zdravje kože pomembni tudi vitamini. Izberite negovalne izdelke, obogatene z vitamini A, B in C, pri negi zelo suhe kože je še posebno priporočljiv vitamin E. Če želite podaljšati zagorelost, naj mleko za telo vsebuje betakaroten, mladosten videz pa boste koži zagotovili tudi s koencimom Q10, selenom, cinkom in bakrom. Vitamini delujejo protivnetno, čistijo kožo, pomagajo pri rasti in obnovi celic, preprečujejo prezgodnje staranje in ohranjajo vlažnost kože.

Razvajajte se z maskami
Najboljšo vlažilno nego si zagotovite z maskami, s katerimi se lahko enkrat na teden razvajate doma ali v salonu. Če vam je ljubša prva izbira, dobro vlažilno in hkrati obnovitveno masko pripravite iz medu in jogurta. Zmešajte dve žlici zmletih kosmičev, dve žlici jogurta, eno pretlačeno banano in pol žlice olivnega ali mandljevega olja. Masko nanesite na obraz, ga prekrijte s toplo brisačo, se sprostite in pustite delovati okoli 25 minut. Masko nato sperite z mlačno vodo.

Ohranite zagorelo polt
Če želite zagorelo polt ohraniti dolgo v jesen, tudi tu brez dobre vlažilne nege ne bo šlo. Svetujemo vam uporabo losjonov, olj ali mlek, namenjenih negi kože po sončenju. Pri izbiri dajte prednost izdelkom, obogatenim z mandljevim ali avokadovim oljem, dobra izbira so tudi izdelki na osnovi aloe vere. Koži boste potrebno vlažnost za ohranjanje zagorele polti zagotovili z vsakodnevno uporabo. Najboljši učinek boste dosegli, če boste izdelke nanesli na vlažno kožo takoj po prhanju. Prav tako je pomembno, da kožo dobro navlažite tudi pred večjo izpostavljenostjo klimatiziranim prostorom ali po njej, saj klima, tako kot zrak, kožo izsuši. Priročna rešitev za hitro osvežitev kože na delovnem mestu so lahko tudi osvežilne vode za obraz v razpršilu. Ker piling s kože odstrani vse odmrle celice in posledično tudi zagorel videz, se mu, če želite zagorelost ohraniti, v prvih mesecih po prihodu s počitnic raje izognite. Na pozno jesen prestavite tudi daljše uživanje v peneči kopeli ali obisk savne – namesto tega izberite osvežujoče prhanje. Pri ohranjanju zagorele polti ne moremo mimo prehrane. Uživajte živila, bogata z betakarotenom, kot so korenje, špinača in melone, ter ne pozabite na zadostne količine vode – hidratacija kože od znotraj je prav tako pomembna kot dobra vlažilna nega od zunaj.

Članek je bil objavljen v reviji Zame, brezplačni prilogi časnika Žurnal24.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.