Pozor: Kaj se zgodi, če pojemo preveč ingverja

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ne pretiravajte z uživanjem ingverja!
Oglej si celoten članek

Ingver je znan po svojih zdravilnih učinkih, strokovnjaki pa kljub temu opozarjajo, da nam lahko prekomerno uživanje škodi.

Vsestranska in slastna korenina, ki je tudi močan afrodiziak, ima namreč lahko tudi neprijetne stranske učinke. Še zlasti osebe, ki imajo bolj občutljiv želodec, pravijo, da jih po ingverju peče zgaga, mnogi pa poročajo tudi o napihnjenosti in driski. Zaradi ingverja lahko pride tudi do draženja v ustni votlini.

V času menstruacije se ingverju izogibajte, saj redči kri. To je tudi razlog, da se mu morajo izogibati osebe, ki jemljejo zdravila proti strjevanju krvi.

Sicer pa ima ingver več pozitivnih lastnosti kot slabih. Med drugim lajša bolečine in pomaga pri slabosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.