Pozor! Prihaja človek drevo!

Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Tako se na 37-letnega Indonezijca, ki ima zaradi redke okužbe okončine podobne drevesu, odzove njegova okolica.
Oglej si celoten članek

Človek drevo je 37-letni Dede Koswara , ki se je s to nenavadno boleznijo okužil kot otrok. Ko si je porezal koleno, mu je na spodnjem delu noge zrasla majhna bradavica, po tem pa so se te začele pojavljati po celem telesu. Tvorbe so zelo podobne drevesni skorji, tako da Dede dobesedno poganja korenine!

Zdaj ko so Dedeju odrezali skoraj dva kilograma "lubja", ima nesrečnež končno možnost videti obris svojih palcev. Poleg tega je, zdaj ko lahko spet drži v rokah pisalo, postal odvisen od sudokuja. Skratka, uporablja lahko roke in hodi brez bolečin, zato se v kratkem želi tudi znova poročiti. "Kar želim doseči najprej, je izboljšanje svojega zdravstvenega stanja in najti službo. Vendar nekega dne, kdo ve? Morda srečam dekle in se poročim," je iz indonezijske bolnišnice sporočil Dede.

Zaradi njegove nesrečne bolezni je njega in otroke zapustila žena, pa tudi službo je izgubil. Ko se je soočil s tem, da mora prehraniti dvoje lačnih ust, se je prijavil na televizijski šov, v katerem so sodelovali spački z bizarnimi boleznimi. Lani pa je njegovo stanje opazil tudi izkušen ameriški dermatolog Dr. Anthony Gaspari , ki je prevzel njegov primer. Pravi, da je njegovo čudno bolezen povzročil človeški virus papiloma, ki po navadi povzroči le drobne bradavice. Vendar je v Dedejevem primeru težava, da ima izjemno redek imunski sistem, ki ne more zadrževati razvijanja nadležnih bradavic.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.