"Pravi zvoki so v uporništvu rokenrola"

Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv
DJ Bill Carson. Didžej, ki vrti glasbo iz 60. let, kmalu na Metelkovi.
Oglej si celoten članek

Decembra bo Metelkovo popestrila glasba iz sredine 60. let – DJ Bill Carson (nekaterim bolj znan kot Bill Kapelj) bo namreč svojo obsežno kolekcijo retrocedejev (na nastopih si pomaga z okoli 300 ploščki) 16. decembra vrtel v Jalla Jali, 22. decembra pa v klubu Gromka.

Naveličan sodobne glasbe

Carson (32), sicer Ljubljančan, ki je že večkrat gostoval tudi v Gradcu in Trstu, vrti izključno glasbo iz let 1964–1967. "Že od otroštva me spremlja tovrstna glasba – prek staršev (zbirateljev) sem podedoval občutek in smisel za predvsem angleški ritem in blues (R&B), 
freakbeat, ameriški garažni rock, progresivni blues – skratka vse, kar ima jajca in ne meji na komercialno popevkarstvo," pojasnjuje Carson, v Sloveniji edini didžej, ki vrti tovrstno glasbo, in dodaja, da je naveličan zbledele, dolgočasne in brezživljenjske sodobne glasbe in da je prave zvoke našel zakoreninjene v uporništvu rokenrola.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.