Pravila, kako nositi prosojne kose

Foto: Asos krilo prosojnost Foto: Asos krilo prosojnost Foto: Boohoo krilo prosojnost Foto: Asos krilo prosojnost Foto: Asos krilo prosojnost Foto: Asos krilo prosojnost
Spoznajte osnovna pravila, kako nositi prosojne kose in kombinirati različne materiale. Najpomembneje je, da ne razkrijete preveč kože.
Oglej si celoten članek

Trend prosojnosti se nadaljuje tudi letošnjo pomlad in poletje. Kako ga nositi, brez da bi prekršile modna pravila in izpadle preveč vulgarno, sta nam zaupali modna oblikovalka Nina Šušnjara ter stilistka in modna novinarka Barbara Žgalin.

Prosojnost, usnje in volna

Na modnih brveh Stelle McCartney in Chloé se prosojnost letošnjo sezono največkrat pojavlja v tandemu s športnim pridihom, pravi Barbara, naša modna oblikovalka Nina Šušnjara pa zagovarja nasprotja v vseh pogledih. "Če gre recimo za seksi izzivalen prosojen kos, bi tega kombinirala z debelimi, volnenimi ali konservativnimi materiali." Oblikovalka tako predlaga, da prosojni bluzi dodate usnjeno krilo do kolen in volneno strukturirano jopo, Barbara pa svetuje še "kombinacijo moško krojenega suknjiča s prosojnimi dolgimi hlačami".

Izberite veličasten nakit

Ker je prosojnost že sama po sebi detajl, ki v svojem bistvu ne dopušča obilice nakita, je najbolj zaželeno, da ga sploh nimate. "Če pa si že omislite nakit, naj bo ta veličasten, da lahko piše zgodbo zase," pravi Barbara. Tudi Nina predlaga, da če si nadenete preproste prosojne kose, posezite po dramatičnejšem nakitu. "Če gre recimo za dolgo prosojno krilo, ki je podloženo z mini krilom, pa svetujem kakšne zapestnice ali večje in opazne uhane. Seveda je vse odvisno od stajlinga."

Torba naj bo čim večja

Nasprotja tvorijo novo podobo in unikaten slog, pravi Nina in predlaga preprosto formulo za uspeh: "Prosojne hlače, bombažna osnovna majica, usnjen pas, pleksi nakit in zanimiva usnjena torba." Barbara ob tem svetuje, naj bo torba ogromna, čevlji pa so odvisni od sloga. "Letošnjo sezono lahko najdemo skoraj vse: futuristične oblike pet, zašiljene, koničaste čevlje, športno, skoraj moško izvedbo natikačev ..."

Pestra barvna paleta

S pudrasto in črno barvo nikakor ne boste zgrešile, saj sta po mnenju Nine to večno elegantni in hvaležni barvi. Če si upate več, pa po nasvetu Barbare posezite po močnejših odtenkih, kot so zelena, rumena, ciklamna, oranžna ...

Prosojnosti naj ne bo preveč

Prosojnost je letošnjo sezono lahko le podaljšek modne zgodbe, pravi Žgalinova. "Lahko je samo del določenega oblačila, kot so rokavi, podaljšek krila ali hlač." Če pa si upate malce več, morate paziti, da ne razkrijete preveč. Ta "predpis" je zelo pomemben, poudarja Nina. "Definitivno odpadeta kakšen pretirano podložen modrček in prosojna oprijeta majica. To pravilo marsikatera ženska krši, ker verjame, da je zaradi tega zapeljiva. Pravzaprav pa je prav nasprotno od tega," dodaja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.