Pravljica o ribiču in njegovi duši

Foto: Matej Peternelj, SMG Ljubljana
Foto: Matej Peternelj, SMG Ljubljana
Septembra lani je premiero doživela predstava, namenjena tudi mlajšemu občinstvu, z naslovom Ribič in njegova duša Oscarja Wilda. Vnovič si jo lahko v Slovenskem mladinskem gledališču ogledate nocoj ob 18.30.
Oglej si celoten članek

Ribič in njegova duša je pravljica o lepoti, strasti, modrosti, bogastvu in ljubezni. Po drugi strani pa je to zgodba, v kateri lepota, strast, modrost, bogastvo in ljubezen zažarijo tudi v svojem krutem nasprotju, v svoji demonski podobi.

Ribič (Blaž Šef) se zaljubi v morsko deklico (Tina Vrbnjak), a z njo se lahko poroči le, če se znebi svoje duše, saj morska bitja nimajo duš. Dušo zato odreže od svojega telesa, ohrani srce in se požene v globine morskega kraljestva, njegova duša pa se, osamljena in brez srca, odpravi v svet. Ob letu osorej se vrne na obalo, pokliče ribiča iz globin in mu pripoveduje čudovite in strašne prigode, ki jih je doživela po svetu.

Obljublja mu modrost, ki jo je spoznala, bogastvo, ki ga je odkrila, vendar ribiča vse to ne premami, saj neskončno ljubi morsko deklico. Tretje leto pa mu zaupa čudovito skrivnost in ribič se ji ne more več upirati, zato se z dušo odpravi na pot …

Za vstopnico boste odšteli od devet do 11 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.