Pravljične figurice iz metuljev

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Kiparka Petra Werlé svoje zanimive umetnine razstavlja v muzejih in galerijah po vsej Franciji, še posebej v Parizu, ker jo lahko najdete v njenih prostorih.
Oglej si celoten članek

Da se je rodila v Alzaciji, ujeti med reko Ren in hribovjem Vogezi, ni zanemarljivo, saj je otroštvo preživljala na barki s svojim očetom, mornarjem. Plula sta po zgodovinsko in kulturno poemembni poti od Basla do Rotterdama.

 

Svoje bruleskne figurice je sprva izdelovala iz drobtin, kaj kmalu pa se je ambiciozno podala v bolj ustvarjalne vode. Zdaj kruh uporablja le za modele, npr. za okončine in obraz. Svoje ljubke in skrivnostne balerine izdeluje iz pestre zbirke maha, perja, kril oz. ostankov metuljev, hroščev, skarabejev, vešč …

 

S svojimi nenavadnimi stvaritvami nas popelje v pozabljena in nepoznana območja narave, ki so človeškim očem velikokrat skrita, sama pa pri svojem ustvarjanju ostaja skromna. „To niso moji izumi. Sami me izberejo za svojega medija, s čimer izrazijo svoje univerzalno sporočilo,“ pojasnjuje Werléova.

 

Pravljične princeske si oglejte v galeriji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.