Praženi rezanci z zeljem in slanino

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Zakaj ne bi danes za kosilo preizkusili malce drugačnega recepta za testenine?
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 350 g rezancev
  • 1/4 zeljne glave
  • 1 jabolko
  • 1 čebula
  • 5 rezin slanine
  • 2 noževi konici kumine (mlete)
  • 3 žlice masla
  • nekaj vode, kjer smo skuhali testenine
  • sončnično olje
  • 1 šop drobnjaka
  • sol
  • poper

Priprava:

  1. Za pražene rezance z zeljem in slanino zeljni glavi odstranimo zunanje liste in steblo ter jo narežemo na majhne kocke.
  2. Olupimo jabolko, odstranimo peške in ga narežemo na tanke krhlje. Rezance skuhamo v osoljeni vodi in jih nato prelijemo z ledeno vodo.
  3. Medtem narežemo čebulo na majhne kocke, slanino pa na trakove. V ponvi segrejemo olje in na njem popražimo čebulo in slanino.
  4. Dodamo zelje in kumino ter ju na kratko popražimo. Nato dodamo ca. 10 žlic vode, v kateri smo kuhali testenine, rezance, maslo in jabolčne krhlje.
  5. Vse skupaj na kratko zavremo, večkrat premešamo in dobro začinimo s soljo in poprom.
  6. Pražene rezance z zeljem in slanino damo na ogrete krožnike in jih okrasimo s sveže nasekljanim drobnjakom.

Nasvet:

Vegetarijanci si lahko pražene rezance z zeljem pripravijo seveda brez slanine. Tudi brezmesna različica je izvrstna.


VEČ RECEPTOV ZA TESTENINE NAJDETE TUKAJ

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.