Praznovanje po meri

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Praznovanje doma je cenejše in izvirnejše od organiziranih zabav po istem kopitu.
Oglej si celoten članek

Domača rojstnodnevna zabava je lahko veliko bolj po meri otroka kot katerakoli organizirana zabava. Otrok lahko dejavno sodeluje pri organizaciji, starši pa boste lahko bolje spoznali njegove prijatelje. Če se držite nekaj osnovnih pravil, praznovanje ne bo prenaporno.

Upoštevajte otroka

Otrok naj pove svoje želje glede poteka rojstnega dne, vi pa jih izpolnite glede na velikost stanovanja, starost otrok in število povabljenih. Teh naj ne bo več kot 12, pri mlajših pa ne več kot deset. Omejite dolžino praznovanja – traja naj od dve do štiri ure.

Igrajte se

Nekoliko starejši otroci si bodo zabavo našli sami, vendar imejte kljub temu na zalogi nekaj zabavnih iger, s katerimi jih lahko zamotite, če se vname prepir. Mlajšim otrokom pripravite dinamične igre, pri katerih se hitro izmenjujejo. Pet- in šestletniki nadvse obožujejo praznovanja v kostumih.

Animacija

Animatorjev, ki na vašem domu zabavajo otroke, je na trgu na voljo vse več. Poleg klovna lahko naročite čarodeja, Muco Copatarico, Medveda Čalapinka, potujočo palačinkarno, Nodija in številne druge animatorje, ki s seboj prinesejo kostume, opremo in material za ustvarjanje. Za od dve do tri ure animacije boste plačali od 120 do 170 evrov, pri nekaterih animatorjih pa lahko naročite
tudi torto.

Ne izpustite iskanja skritega zaklada

Prirejeno za stanovanje. Slavljenec prvi listek z namigom, kako poiskati drugega, prebere pred vsemi prijatelji in otroci se lotijo iskanja. Na drugem listku so navodila, kako najti tretjega, poleg tega pa tudi majhno darilce. Otrok vsebino navodil prebere na glas in gostje se zapodijo za tretjim listkom. Tako nadaljujejo, dokler ne najdejo glavnega zaklada.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.