Pred poroko k zdravniku

Foto: Žurnal24 Zakaj moški iščejo neprivlačne ženske? (Slika je simbolna, foto: Shutterstock)
Vse več parov se pred poroko odloča za skupen obisk pri zdravniku, da bi preverili, kakšno je zdravje partnerja, s katerim načrtujejo ostati celo življenje.
Oglej si celoten članek

Za nekatere je to sporno početje, vendar vam bo edino zdravniški pregled pojasnil vse, kar želite o pratnerjevem zdravju vedeti, preden dahnete usodni da.

Otroci da ali ne?

Najpogostejši razlog za predporočni pregled je želja po otrocih. Urolog in ginekolog bosta potrdila, ali imata oba partnerja lahko otroke in tako preprečila neprijetna presenečenja kasneje. Ta pregled je bistven predvsem za tiste, ki si ne predstavljajo življenja brez otrok in nočejo razmišljati o posojitvi ali umetni oploditvi.

Ali laže o svoji spolni preteklosti?
Test spolno prenosljivih bolezni je priporočljiv, preden se z novim partnerjem spustite med rjuhe, ne glede na to, ali gre za poroko ali ne. Če želite potrditi, ali partnerjeva zagotovila, da je vedno uporabljal zaščito držijo, ali če ste se odločili s spolnostjo počakati do poroke, opravite ta test. Tudi če partnerju zaupate, vedno obstajajo načini, da se z nekatrimi spolno prenosljivimi boleznimi okužite tudi prek nespolnih stikov, zato je vedno dobro preveriti!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.