Predebel za v zapor

Foto: Žurnal24 Italijanski zapornik bo moral pošteno shujšati, če se bo hotel vrniti nazaj v za
Italijanskega zapornika so izpustili iz zapora, ker naj bi bil predebel.
Oglej si celoten članek

Kot poročajo italijanski mediji, so v Palermu iz zapora izpustili 210-kilogramskega zapornika zaradi njegove "fizične neprilagodljivosti zaporniškim strukturam".

Sodišče je 36-letnega Salvatoreja Ferranta, sicer vpletenega v mafijski zločin, zaradi njegove pretirane debelosti premestilo v hišni pripor.  Zaporniku v zaporniški celici namreč niso mogli omogočiti človeških bivalnih razmer, saj je bil zaradi debelosti hendikepiran pri vstopu v stranišče, onemogočen pa je bil tudi njegov spanec, saj postelja večkrat ni zdržala njegove teže.

Ferranto sicer prestaja zaporno kazen zaradi sodelovanja z mafijskim klanom Lo Piccolo. Zapornik je bil enkrat že premeščen, in sicer iz zapora v Pesaru v tistega v Monzi. Pred dvema letoma pa so v Italiji že imeli podoben primer, ko so zaradi debelosti iz zapora v Neaplju izpustili 270-kilogramskega zapornika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.