Prelepo, znano Slovenko vnukinja spravila do solz

Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv
Vnukinja naše pisateljice Azre Širovnik je tako spretna z besedami kot njena slavna babica.
Oglej si celoten članek

"Hvala, ker si najboljša babica na svetu, dala si mi toliko dobrih nasvetov, vedno si mi pripravila najboljše torte in skrbela zame. Hvala, ker si moja babica in hvala za torto. Ti si najboljša babica na svetu," je v javni objavi zapisala vnukinja naše pisateljice Azre Širovnik, ki je po babici podedovala tako lepoto kot občutek za pisano besedo.

Azra je za zurnal24.si povedala, da gre njena srednja vnukinja Morgan po njenih stopinjah. "Zelo rada bere knjige, kar golta jih, a je prav tako doma tudi v številkah. Pravkar je bila izbrana, do bo svojo šolo zastopala na matematičnem tekmovanju," je povedala Azra, ki svoji vnukinji in hčerko redno obiskuje na Tenerifu, kjer dekleta živijo, vsako poletje pa jo v Sloveniji obiščejo tudi one. Pisateljica ima poleg 11 in 13-letne vnukinje, še 6-letnega vnuka po drugi hčerki. 

Sicer pa se bo z najnovejšo knjigo poklonila prav vnukinjam. Pravljica za Desiree, kot je ime njeni najstarejši vnukinji, bo nekakšen priročnik za mlada dekleta. "Simbolično jo bom poklonila vnukinji in vsem vnukinjam tega sveta. Govorila bo o tem, kako sem šla skozi življenje jaz. O moji življenjski filozofiji, ki je taka, da ne glede na to, kaj se ti v življenju zgodi, vedno situacijo obrneš sebi v prid in greš pogumno naprej, ker vsako življenje je v resnici pravljica. To so moje izkušnje, če bodo komu pomagale, naj jih uporabi," pravi pisateljica, ki namerava knjigo končati poleti: "To poletje je moj načrt pisanje in plavanje na Lošinju in nič drugega." 

Foto: Osebni arhiv Azra Širovnik

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:34 30. Maj 2022.

    Pa mi smo res fenomen v svetu,ker imamo toliko "znanih" Slovencev!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.