Premiera Slovenke v Sarajevu

Foto: Žurnal24 Režiser Damjan Kozole.
V Sarajevu se danes predstavlja film Slovenka režiserja Damjana Kozoleta. Kozole se s Slovenko poteguje za glavno festivalsko nagrado, srce Sarajeva.
Oglej si celoten članek

Film Slovenka, ki ga je Damjan Kozole pripravljal skoraj pet let, pripoveduje o 23-letni študentki Aleksandri, ki se na skrivaj prodaja pod šifro "Slovenka". Film je nastal v slovensko-nemško-hrvaško-srbski koprodukciji, koscenarista sta Ognjen Sviličić in Matevž Luzar, direktor fotografije Aleš Belak, glasbo je napisal duo Silence.

Svetovno premiero Slovenke si bo ogledala tudi ministrica za kulturo Majda Širca, ki je v Sarajevo na povabilo direktorja Sarajevskega filmskega festivala Mirsada Purivatre prišla danes in bo tam ostala do sklepnega dne.

Mickey Rourke ©Reuters

 
Danes je na festival prišel tudi Mickey Rourke , ki bo z režiserjem Darrenom Aronofskyjem v četrtek predstavil film The Wrestler.

Slovenci v Sarajevu
V tekmovalnem programu dokumentarnih filmov so v soboto prikazali film Otroci/Letter to a Child režiserja Vlada Škafarja , v sredo, 19. avgusta, pa bo na vrsti še italijansko-slovenski koprodukcijski film Mostar United režiserke Claudie Tosi . Če bo kateri od slovenskih izdelkov prepričal festivalsko žirijo, bo znano v četrtek, 20. avgusta.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.