Preplah zvezdnikov zaradi hepatitisa

Madonna in Demi Moore sta bili opozorjeni, da morata dobiti injekcijo proti hepatitisu A.
Oglej si celoten članek

Zvezdnici Madonna in Demi Moore sta le dve od mnogih zvezdnikov, ki so jim zdravniki priporočili preventivne injekcije proti hepatitisu A. Pri enem od natakarjev na zabavi ob praznovanju 30. rojstnega dne igralca Ashtona Kutcherja v newyorški kavarni Socialista Bar, ki so se ga zvezdniki udeležili, so namreč odkrili prej omenjeno bolezen.

Med drugimi zvezdniki, ki bodo morda poiskali zdravniško pomoč, so tudi Bruce Willis, Gwyneth Paltrow, Kate Hudson, Liv Tyler in Salma Hayek.

S hepatitisom A se lahko okužite, če zaužijete okuženo hrano ali pijačo. Do okužb najpogosteje pride v prostorih s slabo urejenimi sanitarijami. Simptomi so slabost, bolečine v trebuhu in diareja.

Zdravstveni inšpektorji so izdali opozorilo lastnikom lokala, potem ko so ugotovili, da za šankom ni mila, s katerim bi si zaposleni oprali roke, preden postrežejo hrano in pijačo. Predstavniki občine bodo danes popoldne v eni od newyorških javnih šol delili brezplačne injekcije s cepivom, da bi tako zajezili razširitev bolezni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.