Prepovedano vam je umreti!

Foto: Žurnal24 "Hm ne, ne bo šlo. Ne smete umreti, ker preprosto ni več prostora."
Župan vasi na jugozahodu Francije je prebivalcem zagrozil s številnimi sankcijami, če si le drznejo umreti. Razlog za bizarno prepoved je preprost, saj je zmanjkalo prostora na pokopališču.
Oglej si celoten članek

V odloku, ki ga je izdala mestna občina, je župan Gerard Lalanne 260 prebivalcem vasi Sarpourenx povedal, da je vsem ljudem, ki na mestnem pokopališču nimajo zakupljenega prostora in željo biti pokopani v Sarpourenxu, prepovedano umreti v domači občini. Poleg tega dodaja, da bodo prestopniki strogo kaznovani. Župan pravi, da je bil prisiljen sprejeti drastične ukrepe, potem ko je sodišče v bližnjem mestu Pau v januarju odločilo, da pridobitev sosednje zemlje za razširitev zemljišča ni upravičena.

Lalanne, ki je pred kratkim praznoval 70. rojstni dan in v prihajajočih volitvah pričakuje svojo sedmo izvolitev na županski stolček, je dejal, da mu je zelo žal za tragično odločitev sodišča. "Nekateri se bodo ob dilemi smejali, vendar je stvar smrtno resna," še dodaja župan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.