Preprečite izpadanje las

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Plešavost lahko zaustavite le, če ukrepate že, ko se pojavijo prvi znaki.
Oglej si celoten članek


Če se k zdravniku odpravite takoj, ko opazite čezmerno izpadanje las, ga lahko z uporabo zdravil učinkovito zaustavite,” pravi dermatovenerologinja Vesna Tlaker Žunter. Pomembno je, da ne čakate predolgo, saj že izpadli lasje ne bodo več zrasli.

Tablete ali raztopina

Na trgu so proti plešavosti na voljo zdravila v obliki tablet (finasterid) ali dermalne raztopine (minoksidil), ki si jo dvakrat na dan vtrete v lasišče. “Ljudje se pogosteje odločajo za terapijo s tabletami, saj je uporaba preprostejša,” pove Tlaker Žunterjeva. Negativna plat tablet je, da so zaradi svoje sestave primerne samo za moške. Učinki obeh pripravkov trajajo med jemanjem, po prenehanju pa se izpadanje las nadaljuje. Terapija je zato dolgoročna. Zdravili sta na voljo tudi v naših lekarnah, seveda samo samoplačniško, saj gre za estetsko korekcijo in ne zdravstveno težavo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.