Pretepena zaradi zveze s hindujcem

Foto: Žurnal24 V filmu Harry Potter in Ognjeni kelih je Afshan igrala vlogo Padme Patil (desno)
Mlado muslimansko igralko, ki je zaigrala v filmih o Harryju Potterju, je zaradi zveze z nemuslimanom pretepel brat, oče pa naj bi ji grozil s smrtjo.
Oglej si celoten članek

Včeraj so sodili bratu in očetu 22-letne igralke Afshan Azad, ki je nastopila v filmih o Harryju Potterju. Oče igralke Abul Azad in njegov 28-letni sin Ashraf sta bila po incidentu maja v Manchestru obtožena groženj s smrtjo. Na sodišču so povedali, da je mlado igralko po tem, ko je začela zvezo z nemuslimanom, pretepel brat, oče pa ji je grozil, da jo bo ubil. Poleg tega naj bi jo oče tudi poskušal prisiliti v dogovorjeni zakon.

Vendar ju je sodišče oprostilo, glede na to, da je Azadova sodelovanje odklonila. Dejanje je sicer najprej prijavila na policiji, vendar se je kasneje odločila, da se ne strinja s kakršnimikoli ukrepi proti njeni družini, saj naj bi jo aretacija očeta ali brata lahko postavila v "resno nevarnost".

Tako je sodišče očetu naložilo pogojno kazen 12 mesecev, njen brat pa bo ob varščini počakal na kazen do 21. januarja, saj je priznal napad na sestro ter povzročitev telesnih poškodb.

Tožilec Richard Vardon je na sodišču povedal: "Bistvo obtožnice je, da je bila žrtev popolnoma nepotrebnega in neprijetnega napada s strani brata. Razlog za napad naj bi bil njena zveza z mladim hindujcem, ki je njena družina očitno ni odobravala, saj so muslimani. Ona je govorila ne le o napadu, ampak da sta ji tudi grozila s smrtjo." Azadova pa naj bi kasneje spremenila izjavo, rekoč da je le stežka razumela očetov bengalski naglas in da ni gotova, kaj je govoril.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.