Prezgodaj nas je zapustil še en filmski velikan

Foto: Profimedia
Režiser John Singleton je dočakal le 51 let.
Oglej si celoten članek

Johna Singletona je 17. aprila zadela možganska kap, po kateri je ležal v komi. Njegova družina je včeraj sporočila, da so se po pogovoru z njegovimi zdravniki odločili, da izklopijo naprave, ki so ga ohranjale pri življenju.

Zdravje GROM: Možganska kap in beseda, ki si jo zapomnimo

Kot so pozneje sporočili, je zvezdnik umrl mirno v krogu svoje družine, ki je v sporočilu za javnost posvarila še pred nevarnimi posledicami visokega krvnega tlaka, med katere spada tudi kap.

John Singleton je režiral številne filmske hite, kot so Boyz N The Hood, Poetic Justice in Hitri in drzni 2. Bil je prvi temnopolti režiser, ki je bil nominiral za oskarja.

Zdravje Zato lahko možganska kap doleti tudi mlajše
Od zvezdnika se je po družbenih omrežjih poslovilo veliko znanih obrazov, med drugim tudi režiser Jordan Peele, ki je zapisal, da je bil 51-letnik pogumen umetnik in velik navdih. "Ko se videl njegovo strast, srce in kako je govoril o ljubezni do filma in temnopoltih ljudi, sem vedel, da mu bo uspelo. In res mu je,“ pa je zapisal režiser Spike Lee.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.