Pri nakupu kuponov preverite ponudbo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kuponi. Večinoma vključujejo le namestitev.
Oglej si celoten članek

Ceneje. Počitniški aranžmaji, kupljeni pri ponudnikih skupinskih spletnih nakupov, so praviloma cenejši kot tisti pri klasičnih turističnih agencijah, ugotavljajo na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS). Ob tem pa potrošnike opozarjajo, da številne tovrstne ponudbe vključujejo le namestitev, vse drugo pa je odvisno od potrošnikove izbire.

Največ ponudbe za Hrvaško

V zadnjem letu so spletni portali, ki ponujajo skupinske spletne nakupe, največ kuponov z visokimi popusti prodali prav za počitnice. Največ ponudb je za počitnice na Hrvaškem in krajše oddihe v Sloveniji, nekaj ponudb kuponov pa je tudi za počitnice v tujini.

Foto: Shutterstock hotel soba počitnice Sobo lahko najdete sami

Potrošniki lahko tudi sami dokaj preprosto poiščete namestitev, ob tem pa ne boste vezani na nakup kupona, ne boste časovno omejeni in podobno, pravijo na ZPS. "Verjetno boste morali nekoliko več brskati po spletu in iskati primerne ponudbe, vendar se bo lahko vloženi čas na koncu obrestoval." Opozarjajo pa tudi, da imajo potrošniki največ težav z rezervacijo prostega termina. "Če ugotovite, da kupona ne morete izkoristiti, lahko od pogodbe odstopite v 14 dneh po nakupu, ponudnik skupinskih spletnih nakupov pa vam mora vrniti denar za opravljeni nakup," dodajajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.