Pri vsega 46 letih umrl kitarist priljubljene rock skupine

Foto: Profimedia Mark Sheehan
Umrl je soustanovitelj in kitarist irske rock skupine The Script Mark Sheehan.
Oglej si celoten članek

46-letnik je v petek umrl v bolnišnici po kratki bolezni, je sporočila skupina. Sheehan je skupino ustanovil leta 2001 skupaj z vokalistom Dannyjem O'Donoghuejem in bobnarjem Glenom Powerjem. V izjavi na straneh družbenih medijev skupine piše, da je bil Sheehan "ljubljen mož, oče, brat, kolega iz skupine in prijatelj". Oboževalce so prosili, naj spoštujejo zasebnost njegove družine in ostalih članov glasbene skupine.

Sheehanovi sodobniki v zabavni industriji so hitro počastili njegov spomin. V izjavi, objavljeni na Instagramu, je irska voditeljica Laura Whitmore zapisala: "Ta čas mislim na vse vas. Mark je bil eden najboljših in najbolj nadarjenih moških, kar jih lahko srečate."

Sheehan se je rodil 29. oktobra 1976 v Dublinu in je bil poročen z Reeno Sheehan, s katero je imel tri otroke. Bil je pevec, tekstopisec in kitarist ter navdušenec nad glasbo že od rane mladosti. V letih 1996-2001 je bil član skupine Mytown, skupaj s frontmanom skupine The Script O'Donoghuejem. The Script so začeli svojo glasbeno pot v Dublinu leta 2001 s Sheehanom kot kitaristom, O'Donoghuejem kot pevcem ter tekstopiscem in Powerjem kot bobnarjem.

Skupina se je po podpisu pogodbe za založbo s Sony Music Group preselila v London. Tam so izdali svoj prvi polni album, "We Cry", ki je dosegel prvo mesto tako na Irskem kot v Veliki Britaniji. Po tem so njihovi naslednji trije albumi Science & Faith, #3 in No Sound Without Silence zasedli vrhove lestvic albumov v obeh državah.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.