Pričnite dan z bliskovitim zajtrkom

Foto: Žurnal24 Za popoldansko malico si pripravite mlačni napitek s sadjem. Uporabite lahko kar
Drugi dan diete pričnite z bliskovitim zajtrkom, za kosilo pripravite telečji zrezek na karijevi zelenjavi, večerjali pa boste kruhek obložen z zelenjavno-gobovo oblogo.
Oglej si celoten članek

Ste že povedali sodelavcem in prijateljem, da ste začeli hujšati? Če še ne, jim to povejte čimprej. V kolikor se sladkarijam in prigrizkom nikakor ne morete upreti, jih prosite, naj vam ne ponujajo zapeljivih poslastic. Zamenjajte jih za sladke mandarine.

Zajtrk: Bliskovit zajtrk

Potrebujete:
200 g jogurta iz posnetega mlekaž
100 g hruškovega soka
100 g svetlega grozdnega soka
cimet

Jogur in oba sokova zmešajte in po okusu dodajte cimet. Če grozdnega soka nimate, lahko uporabite le hruškovega, ali katerikoli gosti sok po vašem okusu. Če se vam zdi, da vam obrok ne bo zadoščal do opoldanske malice, jogurtu primešajte nekaj kosmičev.

Kosilo: Telečji zrezek na karijevi zelenjavi (delo: 25 min, peka: 15 min)

Za en obrok potrebujete:
1 paradižnik in 1 majhno čebulo
1 majhna kolerabica in 1 paprika
2 žlički olja
sol, poper in kari
50 ml čiste zelenjavne juhe
1 zrezek telečjega fileja
žlica parmezana

1.Paradižnik križem zarežite, ga za kratek čas potopite v krop, olupite in narežite na koščke. Na koščke narežite tudi čebulo, papriko in kolerabo.
2.Na eni žlički vročega olja opražite čebulo, ko postekleni dodajte papriko in kolerabico in dušite 10 minut. Nato dodajte paradižnik in začinite s soljo, poprom in karijem. Na šibki vročini zdušite zelenjavo do konca in jo po potrebi zalijte z malo jušne osove.
3.Pečico segrejte na 200 stopinj. Meso posolite, poporajte in ga na hitro popečite na drugi žlički olja.
4.Zelenjavo položite v nepregorno posodico in nanjo položite meso. Čezenj potresite nariban parmezan in 15 minut pecite v segreti pečici.

Večerja: Kruh z zelenjavno gobovo oblogo (delo: 15 min)

Potrebujete:
pol bučke
6 češnjevih paradižnikov
50 g šampinjonov
1 žličko olivnega olja
2 žlici puste skute
sol in poper
1 polnovredni kruhek z bučnimi ali lanenimi peškami

1.Zelenjavo in gobe očistite in narežite na debelejše rezine. Nato jih nahitro popecite na vročem olju. Pustite, da se zelenjava ohladi.
2.Skuto posolite in popoptejte. Kruhke razpolovite in polovici namažite s skuto. Obložite ju z zelenjavno-gobovo oblogo.

Za opoldansko malico si privoščite sadje, vse razen banan, popldne pa si pripravite mlečni napitek iz doma stisnjenega sadja. Priporočljivo je, da si mlečne napitke pripravljate sami, saj kupljeni vsebujejo veliko sladkorja.





Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.