Prihaja zrezek za vegetarijance

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Znanstveniki so v laboratoriju ustvarili izdelek, ki ima iste lastnosti kot meso. Glavne sestavine mesa iz zelnjave pa so grah, soja, pšenica in fižol.
Oglej si celoten članek

Mednarodni ekipi ameriških, nizozemskih in nemških znanstvenikov je uspelo v laboratoriju ustvariti meso iz različnih vrst zelenjave, ki ima teksturo, okus in druge lastnosti enake pravemu mesu, a je popolnoma brez živalskih sestavin.

Brezmesno meso

Glavne sestavine tega izdelka so grah, soja, pšenica in fižol. Vegetarijanskega mesa zdaj še ni mogoče kupiti, čeprav bo po besedah izumiteljev kmalu na trgu cela paleta izdelkov iz njega. Novice bodo zagotovo veseli tisti vegetarijanci, ki okus mesa pogrešajo, prav pa bo prišla tudi tistim, ki jim v prehrani primanjkuje beljakovin in železa, saj bo novo vegetarijansko meso vsebovalo skoraj popolnoma enaka hranila kot živalsko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:06 19. Marec 2012.

    Kje ali kdo je vir? <br />Kdo so "znanstveniki"?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.