Priljubljena Popova novinarka kar dve leti skrivala težko bolezen

Foto: Anže Petkovšek POP TV
Foto: Anže Petkovšek POP TV
Damjana Seme je dve leti preživljala pekel, za katerega so vedeli le njeni najbližji …
Oglej si celoten članek

Znana novinarka Pop TV, Damjana Seme, je javno spregovorila o svoji borbi z rakom, ki jo je skrivala kar dve leti. "Dve leti sem skrivala svojo zgodbo oziroma mojo diagnozo. Nisem želela, da kdo ve, kaj se mi dogaja, kaj preživljam," je za spletno stran 24ur.com začela svoj iskren zapis. 

"Pa naj se vrnem dve leti nazaj. Grem na ultrazvok, tako kot vsako leto. Preventivno. Potem pa šok. Sumljiva tvorba. Takoj punkcija. Skoraj sem se onesvestila. Med punkcijo so mi tekle solze. Ne zaradi bolečin, ampak zaradi šoka. Zakaj jaz, kriči v meni. Vesolje, zakaj si izbralo prav mene za to borbo," je povedala o svojih začetnih strahovih, saj se je že od nekdaj najbolj bala ravno tega, da bi zbolela za rakom.

Po operaciji, pa se je soočila z novim strahom, kemoterapijo: "Ko sem okrevala po operaciji, me je začela grabiti panika zaradi kemoterapije, ki je sledila. Ker sem imela paničen strah pred njo, že od nekdaj, ne vem, zakaj, sem poiskala strokovno pomoč na zasebni kliniki za psihoonkologijo. Specialistka psihiatrije dr. Zvezdana Snoj, dr. med., se namreč ukvarja tudi z medicinsko hipnozo. Vsak teden sem hodila na terapije in hipnozo v Ljubljano. S pomočjo hipnoze sem premagala strah pred kemoterapijo."

Povedala pa je tudi, zakaj se je po dveh letih o svoji bolezni odločila javno spregovoriti. "In zakaj sploh pišem o vsem tem, se morda kdo sprašuje. Ni enostavno. Ker grem iz ene skrajnosti v drugo. Prej sem želela, da tega nihče ne ve, zdaj pa čutim, kot da je prav, da to povem. Ker je že vse mimo. In ker je to menda del terapije," je razkrila.

Dodala je še več zahval ožjim prijateljem, družini in zdravnikom ter povedala, da se je za službo razdajala dolgih 25 let, ker drugače ni znala, in da so ji delodajalci v težkih časih stali ob strani. 

Foto: Twitter Damjana Seme

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:50 9. Junij 2021.

    Če ne bi skrivala, bi bilo veliko lažje in mnogo manj stresno. Zakaj bi bolezen skrivali ? Je pa res …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.