Princ Andrew obžaluje prijateljevanje z obsojenim pedofilom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V soboto se je javno opravičil.
Oglej si celoten članek

Britanski princ Andrew je v soboto priznal, da je bilo prijateljevanje z Jeffreyjem Epsteinom, po tem, ko je bil obsojen pedofilije, napaka, a da v času njunega druženja ni nikoli opazil kakšnega sumljivega obnašanja. "V času, ko sem ga poznal se nisva družila redno in verjetno ne več kot enkrat ali dvakrat na leto. Bil sem v številnih njegovih rezidencah in v nobeni fazi tega omejenega časa, ki sem ga z njim preživel, nisem bil priča obnašanju, za katerega so ga kasneje aretirali in obsodili," je povedal Andrew.

Princa, ki je Epsteina spoznal leta 1999, so večkrat opazili v Epsteinovi newyorški rezidenci, leta 2013 pa so ga fotografirali medtem, ko sta mu dve mladi Rusinji masirali podplate. Vsaj dvakrat je tudi letel z njegovim zasebnim letalom, leta 2001 tudi v družbi takrat 17-letne domnevne spolne sužnje Virginie Roberts, katero so takrat fotografi ujeli s princem z roko v roki. Epstein je 10. avgusta storil samomor. 

V svoji izjavi je Andrew, vojvoda Yorški, povedal, da obžaluje, da se je z Epsteinom dobil po tem, ko je bil leta 2010 izpuščen iz zapora in da očitno ni bil tak človek kot je mislil, da je. Princ je izrazil tudi globoko empatijo do Epsteinovih žrtev. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:27 26. Avgust 2019.

    tako so si gospodarji in božji pastirji postregli z mladimi dekleti že stoletja ! Celibat v krščanski cerkvi je bil …

  • vec
    16:36 26. Avgust 2019.

    Valjda da obžaluje, ker mora poiskat novo vezo za mladoletnice, nova veza pa ni varna.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.