Princ Harry zamenjal kariero

Foto: EPA
Foto: EPA
Po dveh misijah v Afganistanu se je Princ Harry odločil, da je čas za menjavo službe.
Oglej si celoten članek

Princ Harry, ki oboroženim silam služi že 10 let, naj bi v drugi polovici letošnjega leta afganistansko puščavo zamenjal za pisarno. Rad bi se namreč posvetil svojemu tedanjemu delu – zdravljenju poškodovanih vojakov. 30-letni princ bo tako več časa preživel v Afriki in nadzoroval delo svoje dobrodelne ustanove Sentebale, ki jo je ustanovil v Lesotu, da bi pomagal ranjenim otrokom.

Princ, v vojski znan kot Stotnik Harry Wales, je v svoji karieri dosegel točko, ko se mora odločiti, ali naj se svoji karieri povsem zaveže in se v vojaških vrstah vzpenja po lestvici ali se posveti drugemu delu, ki ga zanima. Delo, ki ga v vojski trenutno opravlja, je prav pomoč poškodovanim vojakom, kar ga neizmerno veseli in zanima tako zasebno kot tudi profesionalno. "Čuti, da lahko s svojim položajem pomaga v prihodnosti ne glede na vojaško vlogo, ki jo ima," so razkrili viri. V njegovih mislih je ljubezen do Afrike in pomoč otrokom v Lesotu, čemur bo še naprej posvečal veliko svojega časa.

Preden zapusti vojsko, pa Harry načrtuje obisk Avtralije, kjer bo nekaj časa delal tudi s tamkajšnjo vojsko. "Pri izmenjavi izkušenj imajo tam odlično vzpostavljen model med Ministrstvom za obrambo in avstralskimi vojaškimi silami,“ je še dodal vir.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.